Starlink nedir, hangi işe kazanım? Starlink Türkiye ön siparişi elbette yapılır?

Dünyanın sunu varlıklı kişisi olan Elon Musk, yenilikçi projeleriyle gündemdeki yerini koruyor. Musk ’ın CEO ’akarsu olduğu SpaceX şirketinin, uzaydaki peyk aracıları ile genel ağ sağlayıcı yıpranmamış projesi Starlink amacıyla Türkiye ’üstelik ön siparişler alınmaya başladı. SpaceX şirketi, Starlink uydularıyla Dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk apışlık kurmayı hedefliyor. Uzaydaki uydu zıkkım tamamlandıktan sonradan bu internet hizmetinin toptan olarak verilmesi planlanıyor. 10 bini aşkın kişinin faydalandığı Starlink projesinin genel ağ hızının birçok MB/s olacağı yeryüzü haddinden fazla merak edilen konular beyninde yerini alıyor. Mevrut bilgilere bakarak, 50MB/s ve 150MB/s beyninde olması muhtemel genel ağ hızları ile bilcümle dünyaya aceleci internet verilmesi hedefleniyor. Peki Starlink nedir, hangi işe avantaj? Starlink abonelik elbet tamam? Starlink Türkiye’bile var mı? İşte detaylar…
Starlink, Amerikan peyk şirketi SpaceX aracılığıyla peyk interneti erişimi seçmek üzere mensur edilmiş benzeri peyk takımyıldızıdır. Takımyıldızı, düzlük istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri kendisine üretilen binlerce aşağılık uydudan oluşacak. 2020 yılının Teşrinievvel ayında beta denemelerine başlayan ortaklık, Starlink genel ağ projesi kapsamında 12 bin internet uydusunu uzaya fırlatmayı palnlıyor.
Starlink projesi amacıyla 99 dolarlık tıpkı güvence akçesi ödemesi bulunuyor. Antrparantez genel ağ hizmetini dercetmek isteyenlerin 499 dolar değerindeki Starlink sarrafiye kitini dahi satın alması gerekiyor. SpaceXin CEO’akarsu Elon Musk, yaptığı bir açıklamada, projenin düşük kalburüstü küresel degaje izole bant genel ağ yetenekleri için eke bire bir talebi karşılayacağını belirtmişti.
Beta testleri sırasında Starlink internet bağlantı hızlarının 150 ile 210 mbps ’ye büyüklüğünde çıktığı kaydedildi. Bölgeye göre mübayenet gösteren bu hızın 90 mbps ’ye kadar gerilediği söyleniyor. Antrparantez bağlantı peyk sinyalleri ile yapıldığı üzere genel ağ hızı, gelgel muhalefetinden birlikte etkilenebiliyor.
İnternet hizmetinden müstefit olmak isteyenler, Starlink ’mağara internet sitesine giriş yaptıktan sonraları yakın adresinizi girin ve konumunuzu seçin. İstenen bilgileri doldurduktan sonraları ‘order now ’ seçeneğine tıkladıktan bilahare projenin bakım vereceği devir size verilecek. Bu aşamada 99 dolarlık güvence akçesi ücreti ödenecek.