SPK’nin 40’ıncı yılı için Borsa İstanbul’da gong çalındı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Şanlı Fuat Taşkesenlioğlu, kurumunun 40’ıncı kuruluş yıl dönümü için planlı törende kuştu. Taşkesenlioğlu, anamal piyasalarının önemine meni ederek, şunları kaydetti: “Finansal mimarimizin 150 yılı aşan ayrımsız süredir anamal piyasalarına ilişik repertuvar ve tecrübesi bulunmakla gelişigüzel SPK’nin kuruluşundan bugüne 40 yıldır anbean güçlenen kurumsal bire bir sığa inşa edilmiştir. Bu sürecin geçmiş aşamalarında ülkemizin arsıulusal resülmal hareketleriyle uyumu sağlanırken, sonrasında yerel resülmal piyasası ürünleri ve iş biçimleri geliştirilmeye başlanmıştır. İlerleyen aşamalarda yapılan kanun değişiklikleri sebebiyle ise anamal piyasalarımız hukuki çerçeve, teknolojik altyapı ve iz çeşitliliği bakımından DENIZ düzenlemeleriyle umum ahenktar ayla getirilmiştir.”
Taşkesenlioğlu, SPK’nin; şirketlerin ve artırım sahiplerinin sermaye piyasalarını daha çok yeğleme etmesini sağlayacak ihtiyaçları belirleme ettiğini belirterek, “SPK, yerel ve ecnebi ferdî kurumsal parçalanmamış yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek uygun ürünler ve finansman modelleri hayata geçirmektedir. Ayrıntılı yıllardır 1 milyon civarında olan hisse piyasası yatırımcı sayısının 2,4 milyona ulaşması ve 2021 yılında tarihi rekor seviyede, hep 52 nüsha bölüt sunma işlemi gerçekleştirilmiş olmasının anamal piyasaları açısından değişik tıpkı seviyeye meni ettiğini aktaran Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti: “Bu potansiyeli doğru bire bir şekilde kullanarak anamal piyasalarımızı henüz müstakbel seviyelere taşıyabilmek hesabına SPK namına tüm paydaşlarımızla bildirişim ortamında olarak piyasamızın elan de gelişmesi ve derinleşmesi amacıyla çalışmaya devam etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda anamal piyasalarının imajının güçlendirilmesi esas önceliklerimiz arasındadır. Resülmal piyasalarında işlem işleyen herkesin bedel şartlarda iş yaptığına inanmak istiyoruz. Bunun için piyasayı 7 dönme 24 saat esasıyla strateji ediyoruz. Bunun sonucunda vacip düzenlemeleri ve tedbirleri üstelik hayata geçiriyoruz.
Çevre bozan ya birlikte bozmaya çalışan parçalanmamış girişimleri da hangi yöntemi kullanıyorlarsa kullansınlar belirleme edip caydırıcı cezalar veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.Ergun, devamla şunları kaydetti: “Bu kapsamda yeryüzü tarafında henüz fazla şirketin değişik hamur temini imkanına kavuştuğu, dilek tarafındaysa daha degaje bire bir yatırımcı tabanına ulaşıldığı, antrparantez piyasalarımızın ihtiyaçlarına göre yıpranmamış mali işaret ve hizmetlerin geliştirildiği, ezcümle piyasalarımızın büyümesine odaklandığımız aynı murat ile İstanbul’un arsıulusal para merkezi olması konumuna güç katmaya devam edeceğiz. Bu amaçla tıpkı yandan yatırımcılarımıza tasarruflarını istimara imkanı, ortamı, alanı oluşturmaya çalışırken, ayrıksı yandan ülkemizin büyümesine yardım sağlayıcı, üretim yapan, yatırım özne, dış satım fail, istihdam oluşturan şirketlerimizi, yatırımlarını ve büyümelerini anamal piyasaları marifetiyle finanse edebilmeleri amacıyla borsamıza davet ediyoruz.”
.