SOCAR Türkiye’den sarsıntı bölgesindeki 5 kente akaryakıt desteği

SOCAR Türkiye, zelzele bölgesindeki 5 ilde cıvıltı gösteren ambulans, itfaiye aracı araçları, AFAD ve değişik resmi kurumların kontrol istirdat araçlarına ücretsiz akaryakıt desteği sağladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, deprem bölgesindeki evgin ihtiyaçların tespit ve temini amacıyla SOCAR Türkiye’nin çalışmalarına sakır sakır devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki bazı istasyonlardan cankurtaran, itfaiye aracı araçları, AFAD ve sair resmi kurumların taharri istirdat araçlarına ücretsiz benzin ve motorin sağlandığı kaydedilen açıklamada, “Kontrol istirdat araçlarına sınırlanmış sığa ile arz acul şekilde bindi sağlayabilmemiz üzere deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ferdî araçlarının yakıt ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanması türlü olmayacaktır. İstasyonlarımızın telefonlarının ulaşılabilir olması önem en etmektedir. Bu buut dışında yapılan aramaların ulaşması müstelzim sevimli ve kurumların erişimini engelleyeceğini ve istirdat çalışmalarını aksatabileceğini önemle uyarmak isteriz.” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu araçlara 5 kentte ücretsiz akaryakıt ikmali yapacak istasyonların bilgileri şöyle:

“Hatay Dörtyol İlçesi Hidayet Petrol, Gaziantep Şehitkamil İlçesi Özemin Yer Yağı, Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Saylak Yer Yağı, Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Nempet Mahrukat, Adıyaman Minval And Dereci Yer Yağı, Adıyaman Kahta İlçesi Erdoğanlar Petrol, Şanlıurfa Eyyübiye İlçesi Atmaca Yer Yağı, Şanlıurfa Eyyübiye İlçesi Bakır Yer Yağı, Şanlıurfa Bozova İlçesi Cankarataş Yer Yağı, Şanlıurfa Birecik İlçesi Özacarlar Petrol.”