Şita sezonunda Trabzon’a ilk defa kruvaziyer geldi

TRABZON’üstelik, 5 sene aradan sonra yaz döneminde yeniden başlayan kruvaziyer turları, kış sezonunda üstelik sürüyor. 505 yolcusuyla limana yanaşan gemi, hem yeni sene hem birlikte kış sezonunda önceki kruvaziyeri olma özelliği taşıyor.

Trabzon Limanı’na 5 yıl aranın peşi sıra 2022 yaz döneminde baştan başlayan kruvaziyer turları şita döneminde bile devam ediyor. Rusya’nın Soçi kentinden koruyucu ‘Astoria Grande’ ünlü 195 metre uzunluğundaki geminin Karadeniz’e başlayan seferleri sürüyor. Sabahleyin saatlerinde Trabzon Limanı’na 505 yolcusu ile yanaşan sefine, 2023 yılının ve şita sezonunun geçmiş kruvaziyer gemisi olma özelliği taşıyor. Çiçekler ve halkiyat ekibiyle karşılanan Moskof turistler, Trabzon’un tarihi ve tabii güzelliklerini rüyet imkanı bulabilecek. Yaz döneminde 8 sefine ile 4 bin 747 kruvaziyer turisti ağırlayan Trabzon’a, kış döneminde dahi Astoria Grande isimli geminin seferlerini devam ettirmesi planlanıyor.

‘İLK KAT KIŞIN BİR KURVAZİYERİ AĞIRLAYACAĞIZ’Trabzon Liman İşletmeciliği YEMEK Umumi Müdürü Yenmiş Duayen, kruvaziyerin şita aylarında dahi seferlerine devam edeceğini söyleyerek “Detaylı yıllardır Trabzon Limanı’ndayım. İlk kez şita mevsiminde tıpkı kurvaziyer gemiyi ağırlayacağız limanımızda. Bu Trabzon şehrimize muhteşem ayrımsız değerlendirme olacaktır. 505 yolcuyla beraber şu anda limanımızda. Ünye Limanı’nda da yıpranmamış tıpkı posta başlatıldı. Orası bile destinasyona dayalı edildi. İkinci seferinden bilahare Ünye’den Trabzon’a geldi. Bu kış sezonunda şehrimiz üzere tıpkısı boyut olacaktır. Astoria Grande gemisi şita aylarında üstelik kruvazör seferlerini sürdürecektir. Karadeniz içerisinde ring yapmakta. Bayağı ultra ekstrem ayrımsız sefine. Yani umum yolculuk edilebilecek mükemmeliyette, tabiatıyla gemi Acımasız turizmine bile dışa açılımda önemli katkılar sağlıyor” ifadelerini kullandı.’12 KAMER TURİZM, RASTGELE MEVSİM TURİZM’

İl Ekin ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise şita aylarında mevrut kruvaziyer geminin turizmde Trabzon’un çokça dolgunca rakamlara ulaşacağının göstergesi olduğunu söyleyerek “Trabzon bildiğiniz kabilinden tarihi, firez anlamında zengin, sanatı, sporu olan bellik şehirlerimizden benzeri tanesi. Hatırlarsanız bu zaman ağustos ayında 5 yıl aranın arkası sıra evvel kruvaziyer gemimizi limanımızda ağırladık. 2023 yılının evvel kruvaziyer gemi limanımızda ve ilk defa şita ayında aynı kruvaziyer gemi limana geldi. Bu turizmde çokça fena hâlde rakamlara ulaşacağımızın işaretidir. Bakanlığımız ve valiliğimizin koordinesinde Trabzon’de amacımız ’12 ay turizm, gelişigüzel sezon turizm’ sloganımız. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz icraat bitmeme etmektedir” dedi.