Şita mevsiminde yaz havası: Çağ ve doğanın bağırsak içe olduğu mekanda güneşin tadını çıkardılar

Selçuki ve Osmanlı devletlerinin izlerini haiz Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonu’nu ziyaret fail vatandaşlar, ruz ve doğanın iç içe olduğu mekanda yaz mevsimini aratmayan güneşli havada kânunuevvel geçirdi.

Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu üzere Kırıkkale’üstelik birlikte toptan ısınmaya kapalı iklim değişikliği cihetiyle çekicilik sıcaklıkları sezon normallerinin üzerinde seyrediyor. Selçuklu Devleti döneminde Kızılırmak üstüne düz yazı edilen Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonu’na gelen vatandaşlar, yaz sıcaklığını aratmayan güneşli havanın tadını çıkardı. Ankara, Kırşehir ve Konya kadar kasaba illerden Kırıkkale’ye mevrut bir nice vatandaş, zaman ve doğanın çöz içe olduğu mekanda çatlak geçirdi. Selçuki ve Osmanlı devletlerinin izlerini taşıyan tarihi mekanda mevcut azimet teraslarında birtakımı anı fotoğrafı çekindi birtakımı bile çiftteker kullandı.

“Şita mevsimi bu sene yağışsız geçiyor”

Bursa’dan tatil ayırmak üzere Kırıkkale’ye mevrut Murat Argana, “Kış mevsimi bu yıl kurak geçiyor, küresel ısınmadan belde. Geçen sene bu zamanlar Kırıkkale’mizde kar vardı. Tarımla uğraşan aynı memleketteyiz. Dolayısıyla kar bizim suyumuz. Fert suyumuz insanlar için lazım olan bire bir üs. Bu yıl birlikte hakeza bir yağışsızlık var. Yağış olsun. Köylüde, çiftçide, ticaret yapanda sevinsin. Hepimiz birbirimize bağlıyız” dedi.

“Geçen yıl bu zamanlarda kar vardı”

Yazdan kalma ayrımsız havanın olduğunu anlatan Erdoğan Demirtaş, “Ilk Kânun geçiriyoruz. Buraları görelim dedik. Sanki yazdan kalma aynı albeni, kar şita bulunmayan. Tanrı sonumuzu hayır etsin. Gidiş bereketli değil. Güzeşte sene bu zamanlarda kar vardı. Buralara gelinmesi olanaklı değildi” diye niteleyerek konuştu.

“Yaz havasını aratmıyor”

Çocuklarıyla alay malay espas geçirdiğini rapor eden Halime Doğan, “15 tatil zımnında çocuklarımızı dolaştırmak için getirdik. Havanın güzelliğinden de yararlanarak. Elan önce seçme ahit kar yağardı. Bu zamanlarda buralarda kar olurdu. Amma albeni güzel, yaz havasını aratmıyor. Çocukları eğlendiriyoruz, gezdiriyoruz. Iyice bir karne hediyesi oldu onlara” şeklinde konuştu.

Yarıyıl tatilini ailesiyle gelişigüzel geçirdiğini belirten Oğuz Doğan, “Köprü köye geldik çiftteker sürüyoruz. Bu şita mevsiminde bu havayı çıkarmak çok iyicene. Ailemle bu arada zaman tatilinde kuzenlerimle birlikte bisiklet sürüyoruz” ifadesini kullandı.

Zeynep Doğan ise “Ailesiyle gelişigüzel gezintiye çıktıklarını Annem ve kuzenlerimle geziyoruz. Ankara’dan geliyoruz. Bisiklete bindik albeni evire çevire 15 tatilde buraları geziyoruz” dedi. – KIRIKKALE