Şırnak ve mekân illerde bakir eğitim bilimi tedris yılı başladı

Şırnak, Mardin, Bingöl ve Batman’bile yıpranmamış terbiye öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi, okullarına mevrut öğrenciler dersbaşı yaptı.

Yaz tatilinin peşi sıra arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşmanın mutluluğunu dallı güllü öğrenciler İstiklal Marşı’nın okunmasının peşi sıra sınıflara alındı.

Şırnak Model İstiklal İlkokulu’nda planlı törene katılan Ilbay Osman Bilimci, bakir terbiye tedrisat yılının, kent genelindeki 150 bin mektepli ve 9 bin 200 öğretmene ömre bedel olmasını diledi.

Eğitim Bilimi öğretimin önemine belen eden Âlim, öğrencilerin, geleceğin teminatı olduğunu belirtti.

Bilim Adamı, okullardaki fiziksel imkanların geçmişle karşılaştırma edilmeyecek derecede iyileştirildiğini anlatım ederek, yetişek öğretim altyapısının güçlendiğini söyledi.

Derslik başına sakıt öğrencisi sayısının da ortalama 24 olduğunu dile getiren Bilgin, “İnşallah çocuklarımızı arz gani şekilde yetiştirerek ülkemizi daha faziletkâr seviyelere taşıyacağız.” dedi.

Ilbay Bilimci, öğretmenler, öğrenciler ve veliler amacıyla yıpranmamış yetişek talim yılının tatlıca olması dileğinde bulundu.

Daha sonradan evvel öğüt zili çaldı.

Programa, Belediye Reisi Mehmet Yarka, İl Milli Terbiye Müdürü Mirza Derli Toplu, İl Güvenlik Müdür Vekili İbrahim Çıldır ve kurum müdürleri katıldı.

Mardin

Elifana Mehmet Durum İlkokulu’nda düzenlenen programda imtina etmek duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Komutan Vekili Mahmut Demirtaş, kullanılmamış eğitim bilimi tedrisat yılının ülkeye ve millete alımlı çalımlı olmasını diledi.

“Cumhuriyetimizin 100.

İlimizde eğitime dair fikri, projesi olan herkese kapımızın 7 çevrim 24 saat küşade olduğunu tıpkı yol daha hatırlatıyorum” diyen Demirtaş, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi namına yetişek üzere rastgele tür desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Amaç Çipo dahi Mardin’üstelik 1177 okulda 11 bin 598 sarıklı ve 246 bin 477 mektepli ile dersbaşı yaptıklarını belirterek, mecmu okullarda muktezi önlemlerin alındığını ve yaz dönemi süresince okullarda vacip tadilatın da yapıldığını aktardı.

Daha sonradan günün deme ve önemini tamlayan şiirler okundu, el oyunları gösterisi sunuldu. 4. derslik öğrencileri okula yıpranmamış başlayan 1. dershane öğrencilerine “Okula balkı geldiniz” çiçeği sundu.

Sınıfları gezen Vali Demirtaş, öğrencilerle kardeş kardeş etti, onlara muvaffakiyetli tıpkısı sene diledi.

Bingöl

Bingöl’dahi önceki ibret zili 441 okulda 60 bin 456 mektepli için çaldı.

Kullanılmamış terbiye talim yılının başlaması dolayısıyla suret Martir Mustafa Gündoğdu İlkokulu’nda merasim yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Ilbay Yardımcısı Fatih Kayaç, eskimemiş terbiye yılının ülkeye ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kayaç, “Bizler sizi çok bekledik, sizleri çok özledik, öğretmenlerimiz sizi çok özledi.

İnşallah bu eğitim bilimi öğretim yılı sizlere haddinden fazla haddinden fazla yenilikler katacak, bakir şeyler öğreneceksiniz. Eskimemiş eğitim tedris yılının başarılarla geçmesini dilerim.” sözlerini harcama etti.

Törene, Milli Yetişek Müdürü Halil Yücel, yazıhane müdürleri ve veliler katıldı.

Konuşmaların arkası sıra öğrenciler sınıflarına geçti.

Batman

Batman’bile 170 bin mektepli 2022-2023 yetişek tedrisat yılına başladı.

Bayraklı Köyü İlkokulu’nda planlı törene Ilbay Ekrem Canalp, İl Milli Yetişek Müdürü Mahmut Kurtaran ve hava yöneticileri ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Yetişek Müdürü Kurtaran, eğitim ve öğretimin başlaması nedeniyle ateşli aynı dönem yaşadıklarını dile getirdi.

Bakir yetişek tedrisat yılının bilcümle öğrencilere dobra olmasını dileyen Kurtaran, “Bugün itibarıyla 170 bin öğrencimiz eğitim bilimi öğretime başlıyor. 10 bini fazla hoca ve yöneticimiz yetişek öğretim hizmetinde fariza alacak. 670’i resmi 830 yetişek kurumunda terbiye öğretim yılı esenlikle ve huzurla başladı.” diye konuştu.

Günün önemini tamlayan şiirlerin okunduğu törende, Vali Canalp’ın önceki öğüt zilini çalmasıyla öğrenciler sınıflarına geçti.

.