“Simitçi Erkan”dan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına pabuç yardımı

Kocaeli’bile düğürcük satarak geçimini sağlayan Erkan Ayhan, Diyarbakır ve Mardin’dahi gerekseme sahibi ailelerin çocuklarına başmak yardımı yaptı.

Daha ilk birçok müzaheret kampanyası düzenleyen ve “Simitçi Erkan” olarak maruf Ayhan, sattığı simitlerden elde ettiği kazancı ve hayırseverlerden topladığı bağışlarla Diyarbakır ve Mardin’deki gerekseme sahibi ailelerin çocuklarına 850 çift ayakkabı desteği sundu.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kırsal mahallelerde sunduğu bindi ile çocukların yüzünü güldüren Ayhan, tahminî 1500 koşa ayakkabıyı elan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor.

Ayhan, gazetecilere, dağa kaçırılan çocukları için HDP memleket binası uğrunda oturma eylemi özne Diyarbakır annelerine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bölgede arkalama çalışmalarına başladığını söyledi.

Hayırseverlerin bile destekleriyle yaptığı yardımlarla yüzlerce çocuğun yüzünü güldürdüğünü tamlayan Ayhan, “Kazandığım paranın büyük bölümünü yetim, garip ve ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşıyorum. Mufassal süredir Suriye’nin cızık köylerindeydim, arkalama çalışması yapıyordum. 1,5 kamer geçmiş Kocaeli’ye döndüm. Bu kez üstelik sattığım düğürcük paralarıyla Güneydoğu’da okula giden dallar için onlarca çift pabuç aldım. Hayırseverlerden mevrut yardımlarla yüzlerce ayakkabımız oldu. Bu sayede yüzlerin gülmesine çevirici olduk. Katkı sunanlardan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.