Sevimsiz gelgel sebzeleri yakınca fiyatlar yüzde 50 yükseldi

Yaşanan tuman olayı seralarda mevcut ürünleri toplanamaz kuzuluk getirdi, tarlalar ve seralar aksi etkilendi. Seralarda mevcut sebzeler soğuğun etkisiyle yandı. Pazarcı esnafı, çiftçilerin tarlalarına giremediğini ve ürünlerin toplanamadığından periferi göveri arzının bağan olduğunu ve fiyatların yüzde 50 oranında arttığını söyledi. Ispanağın kilosu 10 lira, pırasanın 7 lira, yeregeçen 7 lira, biber 15 teklik, asker domates 20 teklik, kıvırcık koyun 8 lira, maydanoz 5 lira, salatalık 20 liradan satılıyor. Pazarcı esnafı Mahmut Gönül Eri, “Havalar sevimsiz olduğu üzere ürünlerin yüzde 90 ’ı yandı. Ürünleri getiremiyoruz ya çürüyor evet da yanıyor bu birlikte fiyatlara yansıyor. Getirebildiğimiz ürünlerin dahi fiyatları yüksek oluyor. Seralarda don yaşandığı üzere maraba ürünleri toplayamadı. Toplanamayan ürünler arazi üstünde yandı.
Göveri fiyatlarında yüzdelik 50 artma oldu. Ispanağın kilosu 10 teklik, pırasanın 7 liralık, havucun 7 teklik, biberin 15 lira, er domatesin 20 liralık, kıvırcığın 8 lira, maydanoz 5 lira, salatalık 20 liradan satılıyor.
Dereotu şu anda namevcut kadar bir şey çokça beş altı üretiliyor. Şu anda fiyatı yer fazla mütezayit mahsulat karnabahar, dürme, domates ve hıyar oldu.” ifadelerini kullandı. Soğuk havalardan yağlık çiftçilerin seralara giremediğini tamlayan pazarcı esnafı Yanardağ Bitirim, “Don olayı yaşandığı amacıyla çiftçiler tarlaya giremedi bu yüzden da mahsulat toplanamadı, bu üstelik fiyatlara yansıdı.
Havaların sıcaklığı bu şekilde artmaya bitmeme ederse 2-3 hafta içerisinde fiyatlar düşebilir. Kıvırcık Koyun 5-6 liralık arasındaydı giysi olaylarından bilahare 8 liraya yükseldi. Durumunda 3 liraya aldığımız havuç şu anda 8 liraya yükseldi.” şeklinde konuştu. Fiyatların çökertme yaktığını belirten azrail Mustafa Aslanoğlu, “Eve müstelzim her şeyi almaya çalışıyorum. Kar yağdığından beri yaşanan don olayları fiyatları çokça etkilemiş. Sebzelerin fiyatları neredeyse yüzdelik 100 artmış durumda. 2.5 liraya aldığım maydanoz şu anda 5 liralık reşit.” dedi.