Selçuk Bayraktar: Gençler artık uygulayım bilimi tarh etmek istiyor

Değme yıl Türkiye’nin gailesiz mucitlerinin buluşarak hünerlerini sergilediği TEKNOFEST, bu sene ilk kez liseli gençlere hususi benzeri kategoriye de meydan verdi. Kocaeli ’nin Koy ilçesinde bulunan Haliç Yarışma Pistinde yapılan Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Çevirici Yarışları’nı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile çokça sayıda vatandaş izledi. Yarışlarda darülfünun ve lise öğrencileri korkunç savaşım etti. Darülfünun ve ortaöğretim kategorilerindeki yarışlar zaman akıbet bulacak. Selçuk Bayraktar: Gençler daha çok uygulayım bilimi giysi istiyor-Video Bu yıl yapılan yarışların iddialı olduğunu belirten Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST temas yıl bir rüzgar kabil bir mevsim üzere gelip tüm atmosferi değiştiriyor. 1 yıldır hazırlanıyordu gençlerimiz. İlk defa liseler yarışıyor. Onlar bile ayrı bir mahiyet katıyor. Bu yıl iddialı yarışmalardan aynı tanesi. Burada elektrikli benzeri şalter tasarlamanız gerekiyor. İşin içine girenler hangi büyüklüğünde el ve teknik benzeri laf olduğunu yapanlar biliyor. Dünyada en mefret inkılap elektrikli ve akil araçlar.35 alanda değişik yarışmamız var. 200 bin öğrenci başvuruyor. Bio teknolojiden, afiyet, sentetik zeka, kasaba teknolojilerinden elektrikli arabalardan İHA ’lara kadar yarışma platformu TEKNOFEST” dedi. Türkiye’nin yer şişman ödüllü yarışması olduğunu tamlayan Bayraktar, şunları söyledi: “Ülkemiz hemen SİHA, İHA ’lar dahi değil başka tüm teknolojik alanlarda dünyada önderlik yapacak en encam düzeyde teknolojik ürünler yaparak geliştirsin ve bayrağımızı yukarılara çeksin. Dünyada bakıyorsunuz bugün bildirme dev uygulayım bilimi şirketlerinin birlikte hepsinin temelinde minimini arabalık girişimleri olduğunu görüyorsunuz. Buradaki yeryüzü nazik resülmal kayırıcı. Dev fabrikalar, dev araziler şişman sermaye değil. İnsanın fikri, donanımı, hayalleri arz büyük ayar yaşadığımız bilgi çağında. Tendürüst yaşta insanların başarı şansı artıyor.”
“7 milyon lira bu yarışmalarda malzeme ve teknik bindi veriliyor.Türkiye ’nin yer iri ödüllü yarışması TEKNOFEST amma yer şişman bağış o değil. Toplumun bu gençlerin yaptığı işleri görüp, ‘Aferin evladım. Sen bu işlerin arz iyisini yapacaksın ve ülkemizi sunu gani yere getireceksin’ demesi sunma büyük ödül”
TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ise yarışmalara liselilerin isteği üzerine yeni benzeri tabur başlattıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl 17’ncisini gerçekleştirdiğimiz mütenavip araçlardaki heyecanımız devam ediyor. Bu sene ilk defa ortaöğretim kategorisinde gençlerimiz var. Lise kategorisini biz oluşturmadık. Kendileri bize gelip ‘Neden üniversite öğrencilerine müteveccih yapılıyor ve illet ortaöğretim gözyaşı grubunda olmasın?’ demeleri konusunda gerçek bulduk ve bu sene lise kategorisini başlattık. Bu yıl 22 ayrımlı ilimizden 36 aracımız lisede yarışıyor. 65 nüsha darülfünun kategorisinde 30 değişik ilden toplamda 210 başvuru vardı ve 100 ’ün üstünde topluluk yarış hakkını elde etti.Bu herif kaynağımız teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi üreten, geliştiren bildirme önemlisi tasarlayan erat koyulmak istediklerini söylüyorlar. Bu gençlerimiz bando halinde ayrımlı üniversitelerden gelen çoluk çocuk, milli teknolojiyi geliştiren ve neferi olmaya hazır olduklarını söylüyorlar. Bizler da onları destekliyoruz.” Erzurum’üstelik mortocu hatipli öğrenciler, Tesla’ya rakip elektrikli çevirgeç üretti – haberi için tıklayın .