Şeker Hastalığı otundan enerjik karbon üretildi

Etkili karbonun savunma sanayi dahil birçok sektörde kullanıldığını belirten Kimya Öğretmeni Meral Kavgacı, mikro dışından elde edilen bu kitap amacıyla milli gelirden haddinden fazla fazla pay ayrıldığını dile getirdi. Üretim aşamasında galiba tıpkısı noktaya geldiğinin altını çizen 28 almanak Kimya Öğretmeni Meral Kavgacı, şeker hastalığı otundan faal karbon kabul etmek amacıyla destek beklediğini belirtti. Mutluluk genelindeki üniversitelerden destek talip Meral Kaba, ürünün elde edilmesi noktasında herhangi bir cins fikir üzere iş birliği yapamaya amade olduğunu tabir etti. Meral Kavgacı etkin karbon üretimi amacıyla yaptıkları çalışmayla ilgilendiren şunları söyledi:
“Aktif karbon benim için 28 yıldır süreli cetveldeki ayrımsız element. Karbon iziyle belli maddelerin yaşlarının tayin edildiği benzeri bilgiydi. 2019 yılında benzeri öğrencimizle gelişigüzel başladığımız bu projede gördüm kim milli gelirimizin balaban bire bir kısmını sıkı dışına veriyoruz. Kimyevi olmayan tıpkısı canlı karbon üzere ancak dışına ödediğimiz para kilogram başına 6-7 bin lira civarında olduğunu muhtemelen kaynaklardan bulduktan sonraları dedik ki Türkiye niçin bunu üretmesin.
Şeker otunu tıpkı almaşık olarak düşünmüştük.Detay araştırması ortamında eksantrik bileşenler var mı onu bulmakta pandemi nedeniyle geç kaldı diyebilirim. Bunun dışında böyle benzeri fenomen varsa ve öğrencimize ulama anlamında tıpkısı berat başvurumuz oldu Bu patent başvurumuz şu asıl büyüklüğünde güzel geçiyor.
Acun ve Türkiye üzerinde bu bitkiyle mamul ayrımsız çalışmanın bulunmadığını gördük. Elden etken karbon anlamında değil devlet ekonomisine zirai anlamda dahi çok aşkın katkıda bulunabilecek ayrımsız özdek. Bu süreçten bilahare benim sunu çokça istediğim husus milli gelirimizin dışarıya gitmemesi, öğrenciye dokunabilmek, ülkeme bire bir öz muktedir olmak. Bunun için ego buraya büyüklüğünde getirdim, kısıtlı kaldım. Tahlilleri ve zaruri araştırmaları amacıyla yapılabilecek ne varsa bu konuda herhangi bir nev fikre açığım.”
Faal karbonun savunma sanayiinden tıbba kadar tıpkı haddinden fazla alanda kullanıldığına özen çekici Meral Huysuz, “Canlı karbon dediğimiz akıbet günlerde hamburgerlerden tutun diş macunlarına büyüklüğünde, daha önce çokça bildiğim alçak zehirlenmelerde ivedili servislerde mergup vücuttaki toksini atmaya yarayıcı aynı maddeydi.Gıda endüstri çokça nazik miktarda bunu kullanmaya başladı. Vücudu toksinlerden arındırıyor olması gösteriş anlamında yapılan tıpkı takım çalışmalarda bile deli dolu karbon şu anda kullanılmak üzere. Karbon genelde linyit ve türevlerinden olan tıpkı bileşimdir. Bu alanlarda beğenilen faal karbon ise hele Hindistan taraflarında Hindistan cevizinden üretilen katıksız etken karbon kendisine nitelendiriliyor. Yani uran ve katıksız enerjik karbonu burada tahsis etmek gerekiyor. Elde edebilirsek, güzel tıpkısı özdek ortaya çıkartabilirsek savunma sanayinden tutun gösteriş sektörüne büyüklüğünde ya birlikte tababet, ispençiyari sektörüne büyüklüğünde seçkin nev alanda ihtiyacımız olan tıpkı husus. Zaten o yüzden üstelik haddinden fazla büyük miktarda yurt dışına döviz ödüyoruz” diyerek konuştu. Projenin gerçekleşmesindeki biricik maksadının gelecek nesillere bire bir şey artırmak olduğuna değinen Meral Çıtak, “Mesleğim anlamında ben öğrencilerimle, işimle ilgili doyuma ulaştım. Şu andan ahir tek beklentim ati nesle pir bire bir özdek bırakabilmek.Bir çocuğa, bir sektöre dokunabiliyorsak, bire bir desteğimiz olabiliyorsa yaptığım muallimlik görevi büyüklüğünde mukaddes benzeri öz yaptığıma bile inanıyorum” ifadelerini kullandı.

.