Sarıerik ağacı kış ortasında çiçek açıp meyve verdi

Kayısı ağacı şita ortasında çiçek açıp ürün verdi

ADANA – Adana’nın Kozan ilçesinde sezon normallerinin üzerinde seyreden yunak havalar nedeniyle kayısı ağacı hem çiçek açtı hem dahi yemiş verdi.

İlçeye kapalı Hacımirzalı mahallesinde eğleşme eden Mehmet Gültekin’in bahçesinde bulunan sarıerik ağacı Eş ayında sezon normallerinin üstünde seyreden sıcak havalar nedeni ile çiçek açtı. Çiçek açan ağacın tıpkı zamanda Haziran’de olması müstelzim geçmiş çağlalarını vermesi dikkat çekti. Akıbet 3 yıldır kış ayında ısıdam seyreden havalar nedeni ile sarıerik ağacının çiçek açıp semere verdiğini tamlayan bostan sahibi, ağaçların sıcaklar zımnında “şaşırma” olayı yaşadığını kaydetti. Ağacın aynı yanının bahar gibi çiçek açması tıpkı beraberinde da çağla halinde yemiş vermesini görenlerin ise şaşkınlık yaşadığı belirtildi.

Ağaçların mevsimlik hayret olayı yaşadığını nâkil bostan sahibi Mehmet Gültekin ” Bu mevsime çiçek açıp semere verse bile normalde Mayıs’ın böylecene Haziran ayında çiçek açıp sonuç verir. Erken yemiş veriyor şuan şaşırtma dediğimiz görüngü oluyor ve bu ürün olgunlaşsa de tam güneşi bereketli almadığı amacıyla lezzeti olmuyor. İklimlerde ki bu sıcaklar nedeni ile ilaçlama yapmamız gerekiyor. Zaman değişimi ağaçları kontra etkiliyor. Bizde buna hayret olayı diyoruz” dedi.