Samsung, toptan yonga krizi ortasında yüzde 53 kar bekliyor

Otomotivde başlayan ve peşi sıra mütemmim elektroniğine sıçrayan çip krizi nedeniyle bir nice müşareket baskı durumda. Ancak bu kapsam, Samsung gibi yonga üreten şirketlere hayli yaradı. Dünyanın bildirme şişman elektronik üreticilerinden biri olan Cenup Koreli şeriklik, haziran ayı ile biten çeyrek amacıyla yaklaşık 11 bilyon dolar kar oranlama ediyor. Bu üstelik yaklaşık yüzdelik 53’lük bir artış buyurmak. Kanı yongalarına olan efdal temenni sonrası Samsung, 2018’den bu yana yeryüzü karlı çeyreğini geçiriyor. Samsung antrparantez; Apple, Qualcomm ve ayrıksı acun devi şirketler üzere çip üretmeye devam ederken, yonga krizinden etkilenmemek üzere uluslararası ortaklarla teşrikimesai yapıyor.

Dev şirketler, çip krizini halletmek amacıyla uğraşsa üstelik sektörden dayanabilen bile müspet haberler gelmiyor.

Intel ilkin almak üzere birçok yetiştirici, sorunun ati yıl de bitmeme edebileceği uyarısında bulunuyor. Çünkü kâin üretim, bibi talebi eğlemek için tam değil.

Salgının etkilerinin ve faziletli talebin gelecekte da artmaya bitmeme etmesi halinde, otomotiv ve mütemmim elektroniği sektörlerini haddinden fazla tahakküm günler bekliyor.

Dev şirketler, yonga krizini fora etmek amacıyla uğraşsa da sektörden it canlı da olumlu istihbarat gelmiyor. Intel ilkin kalkmak üzere birçok müstahsil, sorunun gelecek sene de devam edebileceği uyarısında bulunuyor. Çünkü bulunan istihsal, hala talebi karşılamak amacıyla tam değil. Salgının etkilerinin ve efdal talebin gelecekte bile artmaya bitmeme etmesi halinde, otomotiv ve mütemmim elektroniği sektörlerini haddinden fazla pres günler bekliyor.