Samsun ’birlikte ikinci halk kıyafete dilek var

Eskiden ikinci halk yük almayı yadırgayan çoluk çocuk bugünlerde 80 ve 90 ’ların kıyafetlerine bandaj gösteriyor. Samsun ’de ikinci halk urba ve ayakkabıların satılan Bedesten Pazarı ’nda imdi gençleri fethetmek de türlü. 90 ’lar ve 80 ’ler kadar dizilerin yapılması, periyot filmlerinin çoğalması gençlerin o dönemin kıyafetlerine rabıta duymasını hızlandırdı. Özellikle akıbet dönemde firmaların kıyafetleri berenarı “sıkı ittifak” yapması de birçok gencin 1990 ve 1980 ’lerin ‘geniş antant ’ kıyafetlerini seçmesini sağladı. 2. umum esvap satan esnaf, gençlerin alelhusus çarkıt montgomer, pantolon ve ayakkabıları temenni ettiğini ifade ettiler. Liyakatsiz ve 2. ahali kıyafetlerin bire bir oranda satıldığına değinen Bedestan esnafı Ahmet Şans, “Şu anda saraka hareketliliği yaşanmasa de çat yassılaşmış satışlar oluyor. Eski yıllardaki işlerimiz şu dakika bulunmayan. Elhak pandemiden belde 2 bayramdır kapalıydık. Bundan 10 yıl öncesi ile deminden ortada çok iri fark var. Bizde başarısız bile ikinci halk bile faça var. Satışları müstacelen hızlı hızlı yarı yarıya. İkisine da gönül eden ittifak değişiyor.” dedi. Gençlerin sakat çıkarmak giymeyi yadırgamadığını anlatım fail Felek, “2. umum urba alanlar işte kaldırmak üzere ya üstelik bahçede sarmak için satın alıyor. Yıpranmamış mevrut aynı soy sop var. Onlar 1980 ’ler ve 1990 ’ların kıyafetlerine çok rabıta gösteriyorlar. Bozuk yıllarda üretilen ürünler aheste rabıt görüyor. Gençler sakat döneme iptila duyduğu üzere ikinci ahali kıyafetleri rica ediyorlar. en üst 18 yaşındaki bire bir gence 2 sayı 1980 ’lerden kalma İspanyol paça pantolon sattım.
Sakat yılların renkli montları, eski eşofman üstleri, bol paça pantolonlar gençlerden ikbal görüyor. Üste kızlar serbest omuzlu ayvaz deri montlarını satın alıyorlar.
Gençler ikinci ahali ya birlikte bozuk nişane giymeyi yadırgamıyorlar. Yemeden Içmeden meraklarını koparmak istiyorlar, onun üzere dahi bizlerden alışveriş yapıyorlar.
İkinci ahali giysilerde eşit aralığı üstelik 40 TL ile 100 TL arasında değişiyor.” diye konuştu.