Sabık ay 5 lira olan patlıcan, bu kamer 15 liradan satılıyor

Geçtiğimiz günlerde gâh illerde çalışkan olan lodos ve keder fırtına merdiven ürünlerini bile vurdu. Keskin fırtına, serada yetişen patlıcanın fiyatının artmasına etmen oldu. Günce ürün ve sebzelerin geldiği semt pazarlarında geçtiğimiz günlerde meydana mevrut lodos ve keder sıkıntı ser ürünlerini etkiledi. Pazarcılar, lodos ve ızdırap fırtınanın merdiven çadırlarına beis vermesinden kontekst güzeşte kamer 5 liralık olan patlıcanın, bu kamer 15 liradan satıldığını belirtiyor. Pazarcı Ramazan Şensoy, patlıcanın şu anda vakit kaybetmeden Antalya bölgesinden geldiğini belirterek, “Biricik bölgeden geldiği için fiyatlar yükseldi. Antrparantez limon bahçesi ürünü olduğu üzere bile fiyatlar yükseldi. Yağmur, baskın, sıkıntı ve lodos sera çadırlarına haddinden fazla uymazlık verdi. Gabi bile mahsulü toplayamadı. Patlıcan bile kışı hiç sevmez, o yüzden merdiven üretimine geçildi. Bu da fiyatları etkiledi. Geçen ay patlıcanın fiyatı 5-6 teklik arasında değişiyordu. Zira toprak patlıcanı yetişiyordu. Şu anda fiyatı 10-15 lira ortada değişiyor. 1 ay evvel karnabahar yemeden içmeden Bursa ’dan geliyordu. Kışın gelmesiyle karnabahar mevrut bölgeler çoğaldı. Güzeşte ay 5 teklik olan patlıcan, bu kamer 1555 liradan satılıyor
Karnabit şu anda sunma çok Samsun’dan geliyor. Karnabahar sevimsiz havayı ve kar havasını sever. Bu yüzden da şu anda karnabahar bolca yetişiyor.” ifadelerini kullandı. Patlıcanın mevsimden kaynaklı olarak serada üretildiğinden ufuk fiyatının arttığını söyleyen pazarcı Ethem Yaşar, “Patlıcan yaz sebzesi olduğu amacıyla kışın gelmesiyle ser üretimine dönüldü. Bu de fiyatı arttırdı. Merdiven olduğu için üretim azalıyor. Patlıcan şu anda Antalya ’dan geliyor. Antalya limon bahçesi bölgesi olduğu üzere cümle patlıcanlar şu anda oradan dağıtılıyor. Literatür ise herhangi bir bölgeden patlıcan geliyordu. Patlıcan sabık ay 5-8 liralık beyninde satılıyordu. Şu anda patlıcanın kilosu 10 liranın üzerinde. Karnabaharda ise cemi tersi aynı genişlik yaşanıyor. Karnabit şita sebzesidir. Gökçe Yazın karnabit bir iki üretilir amma kışın bollaşır.
Rastgele bölgeden karnabahar geliyor. Sabık kamer 15-20 liradan satılıyordu. Şu anda ise fiyatı 5 ile 8 lira beyninde değişiyor.” dedi.