RFID teknolojisi nedir

“Radio Frequency IDentification ’ ’ tanımının temel harflerinden adını düz RFID, Radyo Frekansı ile Tanımlama anlamına geliyor. Radyo frekansı ile yapılan sorguları almaya ve cevaplamaya imkân tanıyan bu alet, gine radyo frekansı kullanarak nesneleri tabiatıyla adına tefrik etmek için kullanılıyor. RFID teknolojisi, önceki kendisine 2. Dünya Savaşı’ndaki içgüdü teknolojilerinde kullanıldı ve gelişerek günümüze kadar geldi. Zaman, saniyede bin ve cisim kimlik okuyabilen ve yüzlerce metre engin kavrama yapabilen RFID cihazları karşımıza çıkıyor.
RFID etiketleri Elektronik Nişane Kodu (EPC) gibi şuurluluk bilgilerini almak, açmak ve yollamak üzere programlanabilirler. Işaret üstüne yerleştirilen etiketlerin okur marifetiyle okunmasıyla tedarik zinciri yönetimi ile ilgili bilgiler tabiatıyla olarak kaydedilebilir veya değiştirilebilir. AIDC olarak adlandırılan tıpkı uygulayım bilimi grubu marifetiyle çalıştırılan RFID cihazları, bu sayede nesneleri bizatihi namına tanımlar, haber toplar ve eş müdahalesi olmadan bu verileri bilgisayara aktarır. Temelinde tıpkı kari ve etiketten oluşan RFID, etiketlerden nesne bilgilerini ahzetmek, sökmek ve çıkarmak için programlanabilir. RFID çiplerinin belli başlı tıpkısı etiket kodları vardır ve içine tanınmak istenen nesnelerle ilgili değme makule bilgiyi kaydedebilirler.
RFID teknolojisini günümüzde bir nice işletme kullanıyor. Bu sayede otomatikleştirilmiş stok kontrolü, işaret takibi ve takkadak ulaşılabilen envanter bilgisi gibi verilere çabucak erişim imkanı doğuyor. RFID, canlı yahut cansız tıpkısı varlığa kurgu edilerek strateji etme ve diyet için kullanılabilir. Reklam, nakliyat, lojistik, pasaportlar, giriş takipleri, erişim ödemeleri, efsanevi tanımlamalar, müzeler, okullar, spor dalları ve kayırıcı implantları gibi birçok tasarruf alanı bulunan. Uygulayım Bilimi ilerledikçe RFID çipleri daha çok insanlara da yerleştirilebilir ayla geldi. Bu sayede sadece elinizi kaldırarak ocak aletlerini çalıştırmanız veya evinizin kapısını açmanız cins arkaç geldi. İsveç ’te binlerce herif şu anda RFID implant teknolojisini kullanıyor.