Rektör Kutluhan ve Komutan Zolan mektepli toplulukları ile aynı araya geldi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 24-25 Şubat 2023 tarihlerinde Denizli’de gerçekleştirilecek olan Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 2023 (EgeKaf’23) Brifing Toplantısı için Pamukkale Üniversitesi mektepli toplulukları ile ayrımsız araya geldi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) A Blok Şehit Yaya Mülazım Bekir Can Kerek Konuşma Salonu’nda düzenlenen toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Reisi Osman Zolan ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ilkin kalkmak için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Rektör Yardımcısı ve PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt, Dekan Yardımcısı ve PAÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ KARMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Ulaş Koyuncuoğlu, PAÜ öğrenci toplulukları müşavir öğretim üyeleri ile topluluklara organ öğrencileri katıldı.

Toplantıda geçmiş namına PAÜ KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Ulaş Koyuncuoğlu’nun EgeKaf karşı gerçekleştirdiği umumi ayrımsız bilgilendirme sunumu yapıldı. T.C. İnsan Kaynakları Ofisi önderliğinde planlı kariyer fuarlarından biri olan EgeKaf ile ilişkin gaye ve hedefler, hissedar üniversiteler gibi noktalarda bilgilendirme yapılan sunumda antrparantez; Kabiliyet Yapısı, Kariyer Kapısı, Ulusal Staj Programı, YTNK TV, Bayram Yetenekte konularında bilgilendirmeler üstelik yapıldı.

Sunumun ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Site Konseyi Bilgisizlik Meclisi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan gücük tıpkısı videoteyp sunum izlendi.

Dr. Ahmet Kutluhan ve ardından Denizli Büyükşehir Şehremini Osman Zolan öğrencilere hitaben konuşmalar gerçekleştirdi.

“Egekaf’23’e Türkiye’de 400 bin mecmu ortaklık hedefinde. 100 bini Denizli’den olsun istiyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Zaman, Denizli familya sahipliğinde yapacağımız Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 2023 amacıyla mektepli toplulukları buluşmamızın ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmamızda Büyükşehir Şehremaneti Başkanımız Osman Zolan de sizlerle benzeri araya gelmek istedi. 47 bin öğrencimizin Yetenek Kapısı’na kaydolmasının muhteşem olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde bizler paydaş Üniversiteler ile EgeKaf için benzeri araya geleceğiz. Onların öğrencileri üstelik Yetenek Kapısı’na vasıta olacak. Hedefimiz 80 bin. Bizler bu konuda Denizli’nin vahim katılımı olsun istiyoruz. Egekaf’23’e Türkiye’üstelik 400 bin toplam katılım hedefinde. 100 bini Denizli’den olsun istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Öğrenci topluluklarımızın bu noktada hususi gayretleri ve istekleri olacak. EgeKaf’23’ün merkezinde mektepli topluluklarımızın olmasını istiyoruz.”

“Pamukkale Üniversitesi akıbet yıllarda, Rektörümüzün gayretleri ile henüz bile yukarıya ve ileriye akla yatkın çıkıyor”

Denizli Büyükşehir Şehremini Osman Zolan gerçekleştirdiği konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bizim gençlere bakışımız, artı ayrımcılık seviyesindedir.

Kent Konseyi Toyluk Meclisimiz vesilesi ile darülfünun öğrencilerimizle birlikte değişik birçok aktiflik ile bir arada oluyoruz. Geçtiğimiz yıl İzmir’de yapılan EgeKaf’ın bu sene Denizli’birlikte gerçekleştirilmesini çok ikbal etmiştik. Rektörümüzün bu konuda, hareketli girişimleri ve gayretleri sonucunda Denizli’bile Pamukkale Üniversitemizde yapılması sağlandı. Adi bu tıpkısı başarıdır. Özellikle Rektörümüze, Üniversitemizde himmet eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bilcümle birlikte muvaffakiyetli olacağız. Nabız varsa mücahede varsa başarırız diyerek düşünüyorum. Egekaf’23’ün sükse ile gerçekleşmesini arzu ediyorum.”

Konuşmaların ardından toplantı istifham-cevap kısmı ile bitmeme etti. PAÜ Öğrenci Toplulukları üyeleri EgeKaf’23 için erişim, konaklama, enfrastrüktür, fuar çerçevesinde hazırlanması planlanan çeşitli etkinlikler üzerine sorular sorarak bilgelik alışverişinde bulundular. Türlü sektörlerden fuara katılması rica edilen ulusal-domestik firmaların ortaklık ve İK prosedürleri ve değişik konularda düzlük alması planlanan stantlar için da görüş alışverişinde bulunan güruh sonunda hatırat fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.