Otomobilin motosiklet kısmından kurtarıldı, gazetecilerin aracına girdi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde park halindeki tıpkısı otomobilin motor kısmına giren bala pisik, sanayideki aynı aksiyon yerinde gerçekleştirilen düzentileme sonucu araçtan çıkarıldı. Kurtarıldıktan bilahare gazetecilerin aracının motosiklet kısmına giren pisik ikinci yol bulunduğu yerden kurtarıldı.

Beyşehir ilçesinde park yeri halindeki otomobilin motor kısmına giren bala kediyi mufassal uğraşlar karşın bulunduğu yerden çıkaramayan komütatör sahibi, otomobili endüstri sitesine götürdü. Oto tamirhanesine alınan otomobil, lift yardımıyla havaya kaldırıldı. Aracın kartel muhafazasını söken İsmail Boru, kediyi bulunduğu yerden kurtardı. Aracın motor kısmından çıkarıldıktan sonra yere bırakılan pisik, bu sırada orada kâin gazetelerin aracının motoruna girdi. Bala pisik, bu aracın bile motosiklet bölümünden uğraşlar sonrasında çıkarıldı.

İşyeri sahibi İsmail Boru, tıpkısı sürücüsünün kullandığı otomobilin motosiklet bölümüne pisik girdiğini belirterek, kendilerinden yardım istediğini anlattı. Kedinin tıpkı eczanenin önünde araca girdiğinin aktarıldığını tamlayan İsmail Borazan, “Müşterimiz amiyane korkmuş, 4 saat süresince uğraşmışlar çıkarabilmek amacıyla ama çıkaramamışlar. Sonra birlikte ‘sanayiye gidelim’ diye değişmeyen vermişler. Kedi miyavlamış amiyane. Oradaki eczacılar de duymuş. Onlar da erinçsiz olmuşlar, oradan farkına varmışlar. Elhamdülillah, motordan temas engel gıyaben kenarda buraya büyüklüğünde asude sakin kedi yolculuk etmiş. Geldiler buraya, ilk kedinin bulunduğu yeri belirledik, bilahare ufak aynı operasyonla kartel muhafazasını alarak bala kedimizi çıkardık. Sıradan korkmuş, kendisi titriyordu, sağlıklı. Akarsu ve kayıt verdik. Sakinledi ama bırakınca işyerimizin önünde otopark halindeki eksantrik ayrımsız araca girdi. Oradan de kurtardık, çıkardık” diyerek konuştu.

Kediyi kurtarma operasyonu esnasında tesadüfen işyerine mevrut ve bala kediyi dadılık etmek isteyen Lokman Gümüş adlı hayvansever ise, kedileri çokça sevdiğini anlatım ederek, “Habercilerin arabaya üstelik girmiş. Oradan dahi çıkardık. Sahipleneceğim, evimin bahçesinde da hayvan bilimi var benim” diye konuştu. – KONYA