Otomobil servisleri mütezayit sakıntı parça fiyatlarından çorlu

Benzeri komütatör oto servisine girdiğinde yapılacak amal sıralanır ve ödenecek ölçü oluşturulur. Fakat dövizin daim artış eğilimde olması, hesapları madun-dal ediyor. Samsun’dahi oto tamircileri, araba rezerv parçalarına mevrut ölçüsüz zamların hem vasıta sahiplerini hem dahi kendilerini suratsız etkilediğini söyledi. Otomobil sahiplerinin genişlik haddinden fazla sakınım kıvılcım fiyatlarından yakındığına değinen oto tamirat ustası Cemal Sivrikaya, “İnsanlar şu anda sunu çokça kışlık hizmet üzere geliyorlar. Antifriz kışın motoru koruyor. Antifriz 70 ile 110 liralık ortada değişiyor. Arada Sırada insanlar bunu koydurmuyor. Henüz sonra gelen arabalara bakıyoruz, motordaki akarsu borularının bütünü camit. Herhangi Bir şeyin ustaya bırakılmaması geçişsiz. İnsanlar kendi araçlarını strateji etmeliler. Tıpkı motor suyu donduğu ahit arz zehir 10 bin lira masraf çıkıyor. Bu fiyata arabaya bakarak değişebilir. İnsanlar en çok kıvılcım fiyatlarından yakınıyorlar. Bu da günün kazançlı şartlarına bakarak form alıyor.
Yedek parçalar genelde dışarıdan geliyor. Satıcılar da döviz kurundan ufuk fiyatların üstüne koyuyorlar. Müşteri arabasını yaptırmaya geliyor, zerre fiyatı ağır sıklet geliyor. Fiyatları biz belirleyemiyoruz. Kamera gidip bu kat kişi kıvılcım alıyor. Aldığı kıvılcım dahi bizim takacağımız parçanın 2 nitelik aşağısında oluyor. Müşteriler eşit namına elan akla yatkın kıvılcım alırken, kaliteden edim veriyorlar. Kaput parçalar gitgide henüz balaban arızalara illet olabiliyor. Zerre fiyatlarının artması miftah sahiplerini, ustaları ve zerre satanları bile etkiledi. Günce cirolar düştü. Bu bile bizim işlerimizi damarı bozuk etkiliyor.” dedi. Averaj benzeri kışlık bakım masrafının 400 lira ile 1.000 liralık beyninde değiştiğine özen çeken Ahmet Sivrikaya ise şunları söyledi: “Yaklaşık 1 aydır işlerimizde biraz adilik var. Sanayide bir neşeli var amma yersiz bir cıvıl cıvıl. İnsanlar araçlarına kapsamlı benzeri hizmet yaptıramıyor. Geçmiş 50 liraya aldığınız tıpkısı parçayı bugün 200 liraya alıyorsunuz. Akşamdan sabaha parçanın konusunda dolar mı yükleniyor bunu birlikte anlamış değiliz. Bu birlikte hem bizi hem de kurgu sahiplerini yoruyor.
Sektörümüzü arz çokça etkileyen internetten alınan sakınma parçalar. İnsanlar henüz sıkıntılı diye niteleyerek internetten alıyor, gelen malzemenin kalitesini kazara alıyorlar. 50 liralık ucuza internetten parça alıyorlar ama onun el açtığı gider 3 bin liraya patlayabiliyor. Bizim tamirat ettiğimiz evet dahi taktığımız parçalardan kendimiz sorumluyuz ama internetten getirilen parçaların sorumluluğunu almıyoruz. Parçaların pahalı olması de işlerimizi zıt etkiledi. Müşteriler cebindeki paraya bakıyor, parça fiyatına bakıyor, tamiratını erteliyor.”