Osmaneli’ye YHT durağı yapılıyor

Bilecik’in Osmaneli ilçesine faziletli acul şimendifer (YHT) durağı yapılacak.

Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu 2024 yılı mesafe kocaoğlan böylece hizmete girecek Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Bandırma- Balıkesir YHT hattıyla ilişik twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Osmaneli ilçesinde dahi yapılacak durağında zarfında olduğu 10 istasyonu gösteren haritayı paylaştı.

Bakan Karaismailoğlu 2022 yılı zarfında Bilecik ve sonrası Osmaneli ziyaretlerinde anlatım ettiği kabil Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Bandırma-Balıkesir YHT hattının İstanbul- Ankara YHT bağlantı noktası olan Osmaneli ilçesinde istasyon T4 tüneli sonrası Belenalan kez ayırımından önce yapılacak. Osmaneli Belediyesince YHT istasyonunu birlikte içine algı şekilde alanın yoldan dağa akla yatkın olan kısmı ev alanı olarak imara açılacak.

Osmaneli Şehremini Münür Mecnunca, yaptığı açıklamada, “YHT projesi ve Osmaneli durağı amacıyla Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, iklim başkanımıza, projeyi tay tay arabası yöneticilerine ve gelişigüzel konuda ilçemize bindi olan Bilecik Valimize teşekkürname ediyoruz” dedi. – BİLECİK