OSB’ler 2.2 bin can ile istihdam rekoru kırdı

Konya Tevhit Sanayi Bölgeleri Ense Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, SB ’lerin 2 milyon 290 bin hayat ile tarihin bildirme erdemli istihdam rakamına ulaşıldığını belirterek, 2021’in erke ilkin oluşmak amacıyla, olmamış konu, geri hizmet kadar metanetli çokça kalemde maliyetlerin yalın kat üstü arttığı bire bir sene olduğunu kaydetti. OSB’lerin tekmil bu yumruk şartlara karşın yılı koşa haneli üretim artışlarıyla tamamladığını vurgulayan Kütükcü, “Üretimin yer konkre göstergelerinden birisi olan elektrik tüketimi 2021 yılında yüzde 12,9 arttı. Yani 2021 yılında dahi OSB’ler üretti, Türkiye büyüdü. Geçtiğimiz sene OSB’ler, 200 bin kullanılmamış istihdam sağlayarak 2 milyon 290 bin dirilik ile tarihin arz yüksek istihdam rakamına ulaştı.” diye niteleyerek konuştu. Kütükcü, 2021’üstelik OSB’lerde yatırımcılara 2 bin eskimemiş endüstri parseli tahsis edildiğini belirterek, “Ülkemizde şu anda OSB sayısı 363’e ulaştı. OSB’si olmayan ilimiz kalmadı. Geçtiğimiz sene, OSB’lerde 3 bin 500 yeni pres faaliyete geçti. Böylelikle OSB’lerimizdeki işletme sayısı 67 binin üzerine çıktı. Bu rakamlar üstelik gösteriyor ki yatırımcıların OSB’lerimize olan ilgisi seçme geçen çevrim artıyor.
Bu ilginin ve envestisman iştahının hareketli tutulması amacıyla kombinasyon uran bölgelerinin yatırım avantajları artırılmalı.” ifadelerini kullandı. Türkiye’da imalat sanayinde sığa yararlanma oranlarının yüzdelik 79’a ulaştığını nâkil Kütükcü, çıktı ülkenin mülhak kapasiteye ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Kütükcü, güzeşte yıl Türkiye ’de 13 şehirde 17 bakir OSB kurulduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: “Türkiye’nin yeni ekonomi modelinin temelini oluşturan istihsal, nema ve istihdamın sürdürülebilirliğini seçmek üzere bakir sığa rekzetmek zorundayız. Bunun amacıyla da aynı yandan yeni OSB ’ler kurarak üretime kazandırırken, ayrımsız zamanda kâin OSB ’lerimizin tevessü taleplerini bloke etmek amacıyla bürokratik işlemlerin hızlandırılması araç.”
Kütükcü, Türkiye’nin uran üretiminde lokomotif fiyaka üstlenen birleştirme sanayi bölgelerinin uran üretiminin birlikte mesleksel eğitimde bile lüks dublör olduğunu ifade etti. Kombinasyon sanayi bölgelerinde 79 meslek lisesinin yetişek hayatına liyakatli bir şekilde devam ettiğine dikkati çekici Kütükcü, şunları kaydetti: “OSB’lerimizdeki bu patika liselerimize bandaj seçkin geçen yıl daha da artıyor. 2020 yılında 48 bin olan OSB’lerimizdeki çığır liselerindeki öğrenci sayısı yüzde 27 artışla geçtiğimiz sene 61 bine ulaştı. Gençlerimizin mesleki eğitime gösterdiği bu demet ülkemizin kalifiye istihsal geleceği üzere sonuç derece balaban.”