NASA’nın Venüs’teki yaşamı 42 yıl önceki bulduğu ortaya daha çok

Geçtiğimiz günlerde yeni buluşlarını açıklanan malumat insanları, Çolpan gezegeninin asidik bulutlarında bakteriler tarafından üretilen “fosfin” adlı aynı doğal gaz belirleme ettiklerini ve bunun gizil dirim belirtisini belen ettiğini açıklamıştı. Kervan Yıldızı’te hayat belirtilerine rastlanması birçok gök şirketinin ilgisini çekti. Söz Gelişi NASA, iki farklı Ak Yıldız görevine odaklanırken, Rusya ise Ak Yıldız amacıyla millî aynı proje başlatılacaklarını belirtmişti. NASA ’nın, Ak Yıldız ’teki fosfini 1978’bile belirleme etmiş ama bunu ayırt etmememiş olabileceği ortaya daha çok.
Gezegende fosfin bulunduğuna yönelik istihbarat yayılmaya başladığında tıpkı grup araştırman, 1978 ’de Çolpan ’e gönderilen Pioneer 13 isimli uzay aracının verilerinde bu kimyevi gazla ilişkin benzeri yapışkan olup olmadığını alçalma etti. O dönemde görevi tay tay arabası bili insanları, fosfinden veya ayrıksı fosfor bazlı bileşiklerden hiç bahsetmemişti. Ancak bu araştırı ekibi, veriler üzerinde baştan çalıştı ve fosfor bileşikleriyle fosfin varlığına bel edebilecek bulgulara ulaştı. NASA ’nın biyo-kimya uzmanlarından Rakesh Mogul ’nam önderlik ettiği ekip, 42 yıl geçmiş verilerden fosfine ilişik bulgular olduğunu, ancak o antlaşma fark etmediklerini söylüyor.
Bu uzanım, NASA ’nın yıllar boyunca yürüttüğü diğer tarihi görevlerde hangi kabilinden zer bilgiler sakladığı sorusunu akla getirdi. Araştırmacılar, Venüs atmosferinde bulunan fosfinin yalnızca canlılar aracılığıyla oluşturulabileceğini söylüyor. Ancak gâh haber insanları, bu hipotezi sorgulayarak bahis konusu gazın elan açıklanamayan atmosferik ve jeolojik süreçlerden kaynaklanabileceğini anlatım ediyor. Bu nedenle gezegenin gizemi, gelecekte düzenlenecek mütenevvi uzay görevleriyle çözülebilecek.