NASA astronotları feza yolculuğu üzere karantinaya girdi

SpaceX’in astronot dayanmak amacıyla geliştirdiği Crew Ejderha mekiği, aynı süredir sınav aşamasında bulunuyordu. Zaruri testlerin tamamlanmasının ardından 27 Mayıs’ta Florida’daki Kennedy Feza Merkezi’nden Falcon 9 roketi ile fırlatılacak mekik, NASA astronotları Robert Behnken ve Douglas Hurley’i Arsıulusal Gök İstasyonu’na götürecek.
Eksiksiz dünyada deli dolu olan koronavirüs salgınının Arsıulusal Feza İstasyonu’na sıçramaması üzere astronotlar Robert Behnken ve Douglas Hurley, iki haftalık karantina sürecine girdi. Karantinanın sona ermesinin arkası sıra seçkin dava çıkmadığı takdirde, astronotlar 27 Mayıs’ta istasyona doğru uçacak.
Şimdiye kadar istasyonda işyar astronot ve kozmonotlar Moskof yapımı “Progress” mekikleriyle taşınıyordu. SpaceX’in Crew Ejderha mekiği ile gerçekleştirilecek bu  fariza, şirketin önce insanlı feza seferi olacak. Bu pervaz, tıpkı zamanda NASA’nın Space Shuttle programını 2011’de sonlandırmasından bu yana ABD topraklarından gerçekleşecek önce insanlı uzay seferi olma özelliği taşıyor. Daha ilk istasyona giden astronotların Dünya’dan fırlatıldığı bölgedeki tıpkısı Moskof yetkilisinde koronavirüse rastlanması, virüsün feza istasyonuna üstelik bulaşabileceği endişesine hastalık olmuştu.