Muğla’da maksat 3 milyondan aşkın gezmen

Türkiye’nin 1.484 kilometreyle en mufassal kenar şeridine cemaat, doğal güzellikleri ve antik kentleriyle adlı turizm şehri Muğla, 340 bin akak kapasiteli tesisleriyle yerli ve ecnebi misafirlere hizmet veriyor. Tatilcilere Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Ortaca, Milas ve Ula kabil ilçeleriyle çeşitli turizm olanakları sunan site, koronavirüs tedbirleriyle, gine bahir, kum ve güneşin keyfini yakalamak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden oldu. İl Firez ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, kente haddinden fazla sayıda ülkeden seyyah geldiğini söyledi.
Bingöl, şöyle konuştu: “2021 yılında kente mevrut seyyar sayısı 1 milyon 83 bin 589’a ulaştı. Tıpkısı esbak yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısında artım yaşandı. Bunun 287 bin 799’unu Ruslar oluşturuyor. Elan sonradan Ukrayna, Almanya, Polonya, İngiltere ve farklı ülkelerden mevrut turistler oluşturuyor.”
Müstevli sürecinde, departman temsilcileri adına bati icraat yaptıklarını vurgulayan Bingöl, 2022 için ümitli olduklarını dile getirdi.
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu bile Muğla’nın tabii yapısı ve turizm çeşitliliğiyle ülkenin önde gelen destinasyonları ortada düz aldığını belirterek şöyle konuştu: “Özellikle Akdeniz çanağındaki rakiplerimize karşı yıllardan beri öne geçemediğimiz İspanya ve Fransa’nın önüne eski olduk. Burada ülkemizde alınan önlemlerin çok şişman katkısı oldu. Muğla dahi bu dönemde Antalya kadar dış pazarlardaki mevcudiyetini korumaya çalıştı. Alelhusus Marmaris Muğla’nın dış pazarda arz kuvvetli ilçelerinden biri. Bodrum bağırsak pazarda Marmaris aut pazarda varlığını sürdürdü. Aynı esbak yıl gelen gezici sayısına 400 bin güç henüz ekledik. Bunda Acımasız ve Ukraynalılar civar plana daha çok.
İngilizler gelebilseydi bu sayısının üzerine tığ rahatlıkla 1 milyon henüz koyabilirdik. 2022 yılından haddinden fazla umutluyuz. Şu an hele İngiltere’deki satışlarımız haddinden fazla bol gidiyor. Aritmetik edebiliyoruz kim bu yıl ekonomilerde ve turistik seyahatlerde bire bir kapanma kaçınan dünyada.
2022 yılında 3 milyon turisti geçeceğimize eminim. Bu anlamda konaklama sektörü olarak parçalanmamış hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hareketli pazarlarımızı İngiltere, Rusya ve Mutedil Avrupa’dahi eş ayından itibaren haddinden fazla kilolu benzeri tanıtım atağına geçtik.”