Muğla’da Karya’nın güzellikleri ışık maratonla tanıtılacak

“Karya Başkenti Milas” sloganı ile Karya ve Menteşe Beyliğine başkentlik yapmış Milas’ın tanıtımına yardım keşfetmek, ilçenin kültürel, tarihi ve natürel zenginliğinin bilinirliğini çoğaltmak amacıyla 3 dönme sürecek fotoğraf maraton gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’dan ati foto tutkunları ile profesyoneller ve saftirik fotoğrafçılar, 28-30 Ekim’birlikte yapılacak etkinlikte Beçin Kalesi, Herakleia, Labranda Antik Kenti, Gökçeler köyü, Firuzbey Camisi ilkin başlamak üzere Milas’ı fotoğraflayacak.

Seçici kurul marifetiyle belirlenecek fotoğrafların sahiplerine ödüller verilecek, dereceye müstahak görülen eserler sergilenecek. Etkinlikle bölgenin tanıtımına ulama sağlanması hedefleniyor.

Yarışmanın Avrupa’nın oylumlu kentlerinde düzenlendiğini tamlayan TM Sportif Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Tuğberk Maviş, “Ülkemizde Mardin Valiliği desteği ile Mardin özellikle kalkışmak için tıpkısı, iki pir aranjman gerçekleştirildi. Tığ de projemizi Muğla Valimiz Orhan Tavlı’ya ilettik ve mümasil rabıt gösterdiler.” dedi.

Vali Tavlı’nın, kentin alelhusus ören yerlerinin tanıtımına iri katkı sağladığını vurgulayan Maviş, Muğla’nın fotoğraflanacak birçok ilçesi, örenlik yeri, tarihi ve kültürel değerinin bulunduğuna dikkati çekti.

Maviş, 28-30 Ekim’de yüzlerce fotoğraf tutkununun kesintisiz kenti fotoğraflayacağını anlatım etti.