Minibüsün devrildiği kazada hayatını kaybeden 6 kişiden 4’ünün cenazesi defnedildi

Mardin’dahi minibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişiden 4’ünün daha cenazesi toprağa verildi.

Alınan bilgiye bakarak, sürücüsünün kimliği elan belirlenemeyen 47 ATLAMA BEYGIRI 479 minibüs, Midyat- Ömerli kara yolunda şarampole devrildi.

Kazada araçta bulunan Fatma Kayaç, Büşra Bahadır, Kamuran Önen, Abdullah Macit, Yusuf Bronz ve Ruken Eş yaşamını yitirdi, 5 can yaralandı.

Haber verilmesi konusunda bölgeye uyanık ve afiyet ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan Fikret Akiba (40) ve Türkan Dağ’ın (30) Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Hamza Altun (24), Mehmet Yüksek Etken (37) ve Abdulcelil Çetin’in (33) ise Midyat Büyüklük Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine, kazada hayatını kaybedenlerin Midyat’ta kaldığını, Mardin gestalt ve Ömerli ilçesinde çalıştıklarını anlattı.

“Kazada hayatını kaybedenler kamu personeli.” diyen Ilbay Demirtaş, hayatını kaybedenlere yağmur, yakınlarına başsağlığı, yaralılara bile felah diledi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca olayın soruşturulması için iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Ömerli Cesamet Hastanesi’nde otopsisi tamamlanan Kamuran Önen ve Yusuf Bronz’un cenazesi Midyat ilçesine getirildi.

Midyat Ulu Cami’birlikte kılınan namazın peşi sıra Önen ve Tunç’un cenazeleri, Kıble Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenaze törenine, Önen ve Tunç’un yakınları, Ilbay Mahmut Demirtaş ile vatandaşlar katıldı.

Ömerli Kerem Hastanesi’nde otopsisi tamamlanan Fatma Kayaç, Büşra Batur, Abdullah Macit ve Ruken Kayırıcı’in cenazeleri üstelik ilçeye getirildi.

Kaya, Batur ve Âdem’ın cenazesi Taşmak Mahallesi Kalo Mezarlığında, Macit’in cenazesi da Ortaca Mahallesi’nde toprağa verildi.