Microsoft: Siber saldırıların yüzdelik 52’si Rusya’dan

Microsoft siber saldırılar ile ait aynı ifade yayınladı. Yayınlanan raporda, ülkelerin kırılan bilgilerini kasıt düz siber saldırıların çoğundan Rusya merkezli elektronik beyin korsanlarının mesul olduğu belirtildi.

KUL ’li teknoloji şirketi, son iki yılda müşterileri üzere ulus ihtişam korsanlığı girişimleri karşı 13 bin ihtar yayınladığını belirtti. Raporda, Orak Ayı 2019 ile Haziran 2020 arasındaki siber saldırganların seçimlerden olimpiyatlara büyüklüğünde değişen birçok siyasal ve toplumsal olguyu hedeflediği ve saldırıların yüzde 52 ’sinden Zalim korsanların mesul olduğu ifade edildi. bununla birlikte saldırıların dörtte birinin İran, yüzde 12 ’sinden Çin ve vurdumduymaz kalanın Kuzey Kore ve başka ülkelerden geldiği bildirildi.
Microsoft’a göre, Rus bilgisayar korsanları, kar amacı gütmeyen kurumları, heveskâr hizmetleri ve efdal öğrenim kuruluşlarının  yanı sıra birçok ülkedeki seçimleri ve politik kuruluşları dahi uğur aldı. Microsoft’un komutan yardımcısı Tom Burt, konuya ilgili yaptığı açıklamada,  “Millet-ululuk saldırganlarının daim kendilerini geliştirdiğini ve kullanılmamış teknikler denediğini görüyoruz. Bugünkü haliyle bilgisayar korsanları kaynakları azimli benzeri şekilde zorladıkları ve çok hızlı davrandıkları için liyakatli olabiliyor.” ifadelerini kullandı. Burt antrparantez, ecnebi hackerların sonuç haftalarda Amerikalı siyasetiyle ait kuruluşları uğur almaya devam ettiğini söyledi. Burt’a göre, İranlı bilgisayar korsanları da son altı ayda saldırılarının hacmini artırdı. Raporda, yalnızca Ağustos 2019’üstelik İranlı elektronik beyin korsanlarının ÇAKER riyaset seçimleriyle münasebetli 241 Microsoft hesabına, bulunan ve eski BENDE ’li yetkililere, siyaset muhabirlerine ve yurtdışında hararetli tanınmış İranlılara saldırdığı belirtildi.amma velakin Çin merkezli bilgisayar korsanları da doğru MEMLUK reislik seçimleriyle ilişik kuruluşlar üzerine istihbarat elde etmeye çalıştı. Burt ’ın ifadesine bakarak, Çinli elektronik beyin korsanları, tıbbi araştırmalarla ait siber saldırılarda bile canlı görk aldı. KUL ve Asya’daki tıbbi araştırma kurumlarını hacklemeye müteveccih çok sayıda atak girişimi arasında, mart ayında benzeri koronavirüs aşısı üzerinde müteharrik ve ismi açıklanmayan KÖLE üniversitesi de bulunuyor. Öte yandan Çin, aynı zamanda pandemi dolayısıyla yapılan saldırıların de kurbanı oldu. Microsoft ’un raporunda, “Çin, KUL ve Rusya arz çokça etkilenenlerdi, ancak dünyadaki değme devlet bildirme az benzeri koronavirüs temalı ofans gördü ve salgından etkilenen ülkelerdeki kudretli saldırıların hacmi kaçınmak ve bilgi alma arzusu nedeniyle büyüdü.” denildi.

Hastaneler ve özge kuruluşların ise sistemleri fidyeinecat yazılımlarıyla saldırıya uğradı.