MHP İl Başkanı Somurtkan; “Cumhuriyeti büyüteceğiz”

Milliyetsever Cereyan Partisi Denizli İl Başkanı Av. Yusuf Acayip, 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bire Bir asırlık Cumhuriyetimiz, bu topraklara köken salmış kayırıcı bir çınarın bildirme dinç filizleridir. Türk Milletinin azmi ve kararlılığı binlerce yıldır olduğu üzere sürecektir” dedi.

Milliyetsever Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Av. Yusuf Acayip, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’ncu yılı ve Cumhuriyet Altını Bayramı zımnında yayımladığı mesajında Cumhuriyet Altını’in bu toprakların Türk yurdu olduğunun tescili olduğunu söyledi. Somurtkan, “99 sene önce Türk Milletinin balaban direnişinin tacı olan Cumhuriyet Anadolu toprakları üstünde kurulmuştur. Yayılmacı güçlerin topraklarımızı bölüşme hayalleri, Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki Türk milleti aracılığıyla suya düşürülmüştür. Çünkü 19 Mayıs 1919’da yanan Milli Uğraş ateşi, herhangi bir çeşit engellemeye alın Türk Milletinin kenetlenmesiyle 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet Altını ile taçlanmıştır. Bu toprakların ebediyen Türk yurdu olduğunun tescili olan Cumhuriyet mührü, sürgit sökülemeyecektir. Istiklal, bu topraklarda zihayat herkesin karakteridir. Hiçbir güç, bu iradeyi yıkmaya yetmeyecektir. Bu topraklar geçkin olduğu gibi gelecekte bile Türklerin asıl yurdu namına kalacaktır” dedi.

“Etki emellerine tek ant ulaşamayacaklar”

Cumhuriyet’in temas ant olduğu kabilinden cüretkâr altında olduğunu tamlayan Abus, “Cumhuriyetimizin 99’ncu yılını kutladığımız bugünde, yüzyıllardır süregelen yayılımcı ilgisi azalmadan devam etmektedir. Geçmiş, emperyalistlerin ve hainlerin kalıntı oyunlarını bozan milletimizin muazzez kudreti, bugün da onların uzantıları ile savaşım etmektedir. Fakat bilmedikleri husus bu milletin soylu mayasında mevcuttur. O gerçeklik de bu milletin vatan toprağı için, gözünü ayrımsız zaman dahi kırpmadan canını ortaya koymasıdır. O periyot olduğu kabil bugünde Cumhuriyetimizin 99’ncu yılını, aynı his ve heyecanla yaşıyoruz. Bire Bir asırlık Cumhuriyetimiz, bu topraklara kök salmış insan aynı çınarın yer tüvana filizleridir. Türk Milletinin azmi ve kararlılığı binlerce yıldır olduğu kadar sürecektir” diye niteleyerek konuştu.

“Cumhuriyeti büyüteceğiz”

Etkili Türkiye’nin büyümeye bitmeme edeceğini, Cumhuriyet Altını’in ilelebet yaşayacağını tamlayan Acayip, şunları söyledi:

“Bizlere sakıt görev, ilkin Iri alemdar Mustafa Eksiksizlik Atatürk, şişman Türk ordusu ve eren Türk Milletinin bizlere bıraktığı bu mirasa erbap çıkmaktır. Zira Cumhuriyet Altını, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın bir tane yoludur. Bağımsızlığı, ruhunun gelişigüzel noktasına işlemiş olan şişman Türk milleti, bu özelliğini kaybetmeden, kutlu miras Cumhuriyeti sürgit yaşatacak ve büyütecektir.

Bu ruh ve düşüncelerle ilkin Kurtuluş Savaşımızın nazirsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cebe arkadaşları girmek için, eke tarihimizin ölümsüz sembolleri olan muazzez şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi yağmur, minnet ve şükranla anıyor, eren milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” – DENİZLİ