Mezarlıkta buluştuğu sakat kız arkadaşını bıçaklayan 15 yaşındaki yavru, 9 sene mahpushane cezasına çarptırıldı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, buluştukları mezarlıkta tartıştığı 15 yaşındaki eski kız arkadaşı G.O.’yu boğazından bıçaklayıp, yaralayan B.A. hakkında murafaa kararını verdi. 7 aydır vakfedilmiş yargılanan 15 yaşındaki B.A., gözyaşı ve kımıldatma indirimi uygulanarak 9 sene mapus cezasına çarptırıldı.

MEZARLIKTA BOĞAZINDAN BIÇAKLADI

23 Mayıs sabahı Germir Mahallesi’nde B.A. ile mezarlıkta buluşan çarkıt kız arkadaşı G.O. ortada sâdır tartışma, bodur sürede kavgaya dönüştü. Çarpışma şırasında B.A., cebinden çıkardığı bıçakla G.O.’yu boğazından bıçakladı, kendisini ise ayağından yaraladı. Yaralılar, çağırılan ambulansla Erciyes Üniversitesi Tababet Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan G.O. taburcu edilirken, B.A. ise gözaltına alınıp ‘bile bile öldürmeye teşebbüs’ suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

“KİMSE GÖRMESİN DİYE ONUNLA MEZARLIKTA BULUŞTUM”

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın ardından B.A.

Davanın karar duruşmasında mevkuf maznun B.A. ile mağdur sakat kız arkadaşı G.O. ve yan avukatları amade bulundu. Mahkeme, sanığın 18 yaşından kıytırık olması dolayısıyla basına sınırlanmış oturumda gerçekleşti. İddianamedeki ifadesini yine ettiği öğrenilen sanık B.A., “G.O. ile aile ayı kabilinden sevgili olduk. Şubat ayında ayrıldık. Bu süreçte okulumu değiştirdim. O de benimle benzeri okula geçti. bu arada apayrı kız arkadaşım oldu. G.O. okulda halen kendisiyle görüştüğüme dayalı söylentiler çıkardı. Bu bile kullanılmamış kız arkadaşımı huzursuz etti. Tekrar eski okuluma geçtim. Hakkımda çıkan söylentileri konuşmak üzere G.O.’yu çağırdım. Haddizatında mezarlığın yanındaki marketin oradaki parkta bahsetmek istemiştim ancak mail arkadaşlarımın bile G.O. ile buluştuğumu görmelerini istemedim. Bundan yağlık mezarlığın üst kısmında buluşmayı teklif ettim” dedi.

“HAREKET HALİNDE OLUNCA BIÇAK BOYNUNA DENK GELDİ”

Cani kastı olmadığını gelecek süren B.A., “Okulumun etrafı ağırbaşlı olduğu için bıçak taşıyordum.

Bıçağı omzuna saplayacaktım ama G. hareket etti ve boynuna geldi. Haddinden Fazla korktum ve bıçağı yere attım. Kanamasına abanmak için yanına gittiğimde, G.O. bıçağı benim bacağıma sapladı. İlk müdahalesini önemsemedim ancak arkası sıra 2 kez elan sapladı. Alışılmamış halinde olduğu amacıyla G.O.’dan özür diledim. Kendisini kanlı kastım yoktu. Bana ve kız arkadaşıma ettiği hakaretler dolayısıyla çabucak çokça sinirlendim. Ürkütmek amacıyla bıçağı çıkardım. Cereyan halinde olunca bıçak boynuna balya geldi. Pişmanım” ifadelerini kullandı.

“SES TELLERİMDE DAVA OLUŞTU”

G.O. ise “Beni hele mezarlığa çağırdı. Olayı tasarladı, fenomen sonrasında curcunali tellerimde ülkü oluştu. Hikmet tedavi görüyorum” dedi.

9 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanık B.A.’yı, ‘Çocuğu bilerek öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet delik cezasına çarptırdı.

‘Yaş indirimi’ de uygulayan murafaa, sanığı 9 yıl mahpushane cezasına çarptırıp, alıkonulma halinin devamına hükmetti. .