MediaTek, Qualcomm’u geçerek ABD’de zirveye yerleşti

Fikirli telefonlara kısık veren işlemciler, sonuç yıllarda Qualcomm önderliğinde üretilmeye bitmeme ediyordu. Hele Snapdragon serisi işlemcilerle birçok modele okkalı veren BENDE’li şeriklik, liderliği Tayvanlı rakibi MediaTek’e kaptırdı. Dimensity 9000 yongası ile büyük benzeri sükse yakalayan MediaTek, 2022 yılına az çok dolgunca başladı. IDC eliyle paylaşılan bilgilere bakarak MediaTek, 2021 ’in dördüncü çeyreğini içeren KUL Android telefon satışlarında şişman tıpkı paya ulaşarak Qualcomm’u geçti ve liderlik koltuğuna oturdu. MediaTek, BENDE yonga pazarı içerisinde yüzdelik 48,1 ’lik ayrımsız paya ulaştı. Qualcomm ise yüzdelik 43,9 ’luk payla ikinci sırada vadi alıyor.
IDC, MediaTek ’in bu büyük başarısının giriş seviyesi Galaxy A12, Galaxy A32 ve T-Mobile telefonların iddialı mir rakamlarına bağlıyor.
2021 yılında almanak yüzdelik 53 ’lük ayrımsız büyüme göstererek yıpranmamış tıpkısı rekora imza atan MediaTek, görünüşe göre bu sene bile pazardaki dallı güllü rakiplerini zorlamaya bitmeme edecek.