Mars’ta esrarengiz çatı keşfedildi

NASA’nın Merih’a gönderdiği Curiosity uzay aracındaki Mast Camera aracılığıyla 7 Mayıs’ta ayrımsız fotoğraf çekildi. NASA’nın paylaştığı görüntülerde kayanın içine akla yatkın mahkûk ayrımsız kapıya yakın çatı, görenlerin şaşırmasına kez açtı. Dubara teorisyenleri bu görüntüyü Kızıl Gezegen’deki yaşamın kanıtı adına ele aldılar fakat bilim insanları görüntünün mucize olmadığını Merih’taki depremler sonucu oluştuğunu ve görüntülerde görüldüğü kabilinden şişman olmadığını belirttiler. Bili insanları başlık aralığının solundaki nazik yarığın bölgede sıklıkla meydana gelen kayaç teferrüç olayını gösterdiğini söylerken yöre taraftaki kayanın da açıklıktan düştüğü belirtti. Reddit’te kâh kullanıcıların iddialarına göre, kayadaki konu şeklindeki ağız tatsızlığı, gravite nedeniyle tortu şeklinde meydana gelen bire bir kırık cins. Bu kırığa neden olabilecek basıncaysa Mars’taki depremlerden biri posta açmış türlü.
Curiosity, NASA’nın Mars Bilgelik Laboratuvarı (MSL) misyonunun benzeri parçası adına Mars’ta Gale kraterinde keşifte mevcut makine büyüklüğündeki sezinleme ara bulucu ve seyyah robottur. Curiosity irfan robotu, Mars Selen Laboratuvarı’nın parçası yerine 26 Kasım 2011 saat 15:02 UTC’de Cape Canaveral’dan fırlatıldı ve 6 Ağustos 2012 saat 05:17 UTC’de Merih’taki Gale kraterinde Aeolis Palus bölgesine liyakatli bir baş aşağı yaptı. Dünyadan 563.000.000 km’lik bire bir yolculuktan sonradan, aracın inişi hedeflenen Bradbury baş aşağı bölgesinden 2.4 km ekstrem gerçekleşti. Açıklık 2012’de, Curiosity’nin 2 yıllık misyonu, süresiz kendisine uzatıldı. 5 Ağustos 2017’de NASA, aracın inişinin 5. yıldönümünü kutladı. Açkı 14 Mart 2019 fiktif ile meşgul durumdadır ve Mars üzerinde 2347 sol (2411 Dünya haset) geçirdi.
Sezme aracının hedefleri Mars iklimini ve jeolojisini aramak, Merih’ta daha ilk hayat olup olmadığını ve akarsu barınabilirliğini bakmak, seyyare yerleşimine ve doğacak zamanlarda insansı keşiflerin kabil olup olmadığını yoklamak.

Daha ayrımlı aletler taşıyacak Mars 2020 sezinleme aracı için Curiosity’nin tasarımı esas alındı. Işık, ABD Kongresi 50 sene aradan sonraları ilk kez UFO’lar üzerine belirtik benzeri celse düzenlemeye hazırlanırken ortaya daha çok. MEMLUK Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nin Terörle Mücadele, Alın İstihbarat ve Silahların Yayılmasını Önleme Ast Komitesi konuyu 17 Mayıs Salı günü tartışacak. Açık Oturum başkanı Andre Carson, “Amerikan halkı, Hükümet ve istihbarattaki liderlerinden, özellikle bütün adına anlamadığımız muhtemel ulusal asayiş risklerini aheste şekilde değerlendirmelerini ve bunlara cevap vermelerini bekliyor ve bunu doğruluk ediyor.” dedi. MEMLUK Hükümeti geçen yaz ‘Tanımlanamayan Albeni Olayları’ kendisine adlandırılan belgelenmiş vakalar hakkında benzeri rapor yayınladı. Millî İstihbarat Direktörleri 144 UFO vakasını inceledi. Bu vakalardan takkadak birini açıklayabildiler.