Mardin’de turistlerin vahim ilgisi ile 100 tonluk sabun satışı yapıldı

Mardin’in anılmış sabun ve kolonyaları bu yılda evcil ve yabancı turistlerin pahal ilgisini gördü. 100 ton sabun satışı yapıldı.

Mardin meşhur Bıttım sabunu bu yılda turistlerin yoğu ilgisini gördü. Sabun türlerine gösterilen bati irade Mardin kolonyasına bile yansıdı. Kestirmece adına 100 ton sabun satışı yaptıklarını belirten Zr kozmetik pres sahibi Abdullah Arpa, bu yıl averaj namına sabunda 100 tona mail satma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mardin’e mevrut ecnebi ve domestik her kesimin ayrımsız talebi olduğunu tamlayan Rüşvet, “Daha Çok insanlar sabun kabil kolonyaları dahi Mardin’le bütünleştirdi. Mardin’e gelip kolonya almadan dönen bire bir gezmen görmedik. Buna bağlı olarak taleplerimiz haddinden fazla fazla oldu. Hedefimizin üstünde tıpkısı satışa cemaat olduk” şeklinde konuştu.

Rüşvet, turistlerin kırıcı ilgisinden ortalık beklentilerinin üzerinde eş yaptıklarını anlatım ederek, “Turistlerimizde ürünlerimizin kalitesinden ortalık çokça kıvançlı kaldılar. Özellikle Mardin’e katışıksız Bıttım ve Çitlembik sabununa rabıt bundan sonra oldu. Ayrıca eşek sütü sabunu dahi şişman dilek gördü. Saç bakımında oylumlu tıpkı yere eş olduğu amacıyla Bıttım sabunu ayrıksı sabunlara nazaran henüz dolay planda oldu diyebilirim. Bu yıl ortalama yerine sabunda 100 tona mümasil as gerçekleştirdik. Mardin’e mevrut yabancı yahut evcil seçme kesimin tıpkı talebi olduğunu belirtebilirim” diyerek konuştu.

“Hem savruk alanında hem birlikte küresel satış yerine şişman bire bir bey yaptık” diyen Rüşvet, “Ortalama adına yalnız Mardin kolonyasında 150 bin satış gerçekleştirdik ve bu kapsam bizi küçük çokça sevindirdi. Hem Mardin hem de tığ bu satışlardan mutluluk duyduk. Gelecek sene hedefimiz henüz iri satışların olmasıdır. Mardin kolonyası yani Bıttım, zafran ve nergis kokusu ve kişi kimyagerlerimizle yaptığımız Çitlembik kolonyası tıpkısı Mardin kolonyası kabilinden dilek görüyor. Önümüzde ki sene ayrımlı tür ve kokularla halkımızın karşısında olacağız” şeklinde konuştu. – MARDİN