Mardin’de 19 Ilkgüz Gaziler Günü nedeniyle program düzenlendi

Mardin’dahi 19 Eylül Gaziler Günü zımnında gaziler ile şehit ailelerine müteveccih program düzenlendi.

Kentte bire bir otelde planlı programda, Kur’an Eli Açık okundu, dualar edildi.

Programda mütekellim Vali Mahmut Demirtaş, şehitliğin ve gaziliğin dünyada hiçbir mutluluk ve makamla ölçülemeyecek kadar yüce olduğunu söyledi.

Tarihsel süreçte kazanılan zaferlere değinen Demirtaş, zaman birlikte ülkenin huzuru üzere terörle mücadelenin sürdüğünü belirtti.

Demirtaş, “Bu toprakların evlatları yerine 1000 almanak yurdumuzdan ve mukaddesatımızdan vazgeçmeyeceğiz. Martir yakınları olarak sizler sunu değerli varlıklarınızı, evlatlarımızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi ve babalarınızı yurt sağ olsun diye niteleyerek bu topraklara güç ettiniz. Kahraman gazilerimiz sizler girdiğiniz mücadelede bedenlerinizden bir parçayı kaybederken şehadeti göze aldığınızı bütün cihana gösterdiniz. Size minnettarız. Bu eren yurt ve bu kerim ulus sizlere minnettar.” dedi.

Programa, 70. Mekanize Liva Komutanı Sancak Hikmet Yokarıbaş, İl Güllabi Komutanı Liva İdris Tataroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Kültürlü Turhan, İl Inanma Müdürü Mahmut Felaket, ilbay yardımcıları, martir aileleri ve gaziler katıldı.