Manisa’dan deprem bölgesine çıkmaz sobası ve odun gönderildi

Manisa’üstelik beyaz zehir işletmelerinin atölyelerinde varillerden dönüştürülen kısaca bin sokak sobası ile orman köylülerinin topladığı 2 tır odun, depremlerin yıkıma sebep olduğu illere gönderildi.

“Asrın felaketi” adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde depremzedeler ve yardım ekiplerinin ihtiyaçlarını eğlemek üzere Soma’daki maden işletmelerinin atölyelerinde varillerden çıkmaz sobası üretilmeye başlandı.

İlçeden geçmiş etapta bine mümasil çıkmaz sobası, tırlara yüklenerek bölgeye sevk edildi.

Turgutlu ilçesinde de Çatalköprü, Step, Gökgedik ve Kayağan Taş mahallelerinde zihayat orman köylüleri, arazilerinden kestikleri odunları çuvallarla tırlara yükledi.

Çatalköprü Mahallesi Muhtarı Mustafa Tekerlek, 4 saat kabilinden gücük sürede 2 tır odun topladıklarını, bölgeye odun göndermeye bitmeme edeceklerini belirtti.

Soma esnafı ile Soma Teknik ve Sanayi Iz Lisesi hoca ve öğrencileri üstelik depremzedeler için taşımalık karı, deri tipi soba ve turist abdesthane üretimine başladı.

Manisa’da depremzedeler üzere Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 65 eş, polar battaniye dikti. Gördes’in rustik mahallelerinde faal kadınlar üstelik pişirdikleri ekmekleri yola çıkardı.