Manisa’da Nif Çayı kırmızı akınca maraba gergin oldu

Manisa ’üstelik Nif Çayı’nın suyunun kırmızıya dönmesi ve yakınlarda ki fabrikaların aynı önlem almaması bölgede örgensel ekincilik fail çiftçilerin şikayetine konu oldu. Cep telefonlarıyla kaynak calip çiftçilerin ihbarı üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, sudan camekân alarak inceleme başlattı. İzmir’in Kemalpaşa ilçesinden doğan, Manisa’nın Turgutlu, Şehzadeler ve Yunusemre ilçesindeki Gediz Ovası’na içindeki tarlalardan geçerek İzmir Körfezi’ne dökülen Nif Çayı’nın suyunun bu sabahleyin saatlerinde al renge dönmesi kesim çiftçilerini tedirgin etti. Manisa’üstelik Nif Çayı kırmızı akınca fellah karmakarışık oldu Şehzadeler ilçesi Karaoğlanlı Muhtar Kağan Yağız, “Sabahleyin saatlerinde farkına vardık. Su güç tıpkısı sendrom, tehlikeli tıpkısı ulam, öncü kırmızısı akıyordu. Biz burada tarımla uğraşıyoruz.
Özellikle de organik ekincilik yapıyoruz amma bu şartlarda zor.Bu akarsu sondajlarımıza ve içmece sularımıza bulaşıyor. Bu artık kronikleşmiş aynı rahatsızlığa döndü.
Tahminî 30 yıldır uğraşıyoruz, benzeri nöbet alamadık. Cumhurbaşkanımız, Ekincilik ve Orman Bakanımız, Mekân ve Şehircilik Bakanımızın bu duruma halk atarak, sorunumuzun çözüme kavuşturmalarını istiyoruz.
Suda görüldüğü üzere bire bir bağa, kurbağa birlikte yaşamıyor. Tığ benzeri an evvel buranın bozuk haline getirilmesini ve temizlenmesini istiyoruz. İlgili kurumlara bili verdik. Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden yetkililer gelerek sudan göstermelik aldı. Oradan ati sonuca bakarak suyu kirletenler karşı suç duyurusunda bulunacağız.” diyerek konuştu.Daha ilk on paralık bu şekilde görmemiştim. Kokusu da vardı. Bunu yıllardan beridir çekiyoruz amma bu defaki çokça anormal bir şeydi. Teknolojinin bu büyüklüğünde ilerlediği tıpkısı dönemde çayların bu muattal banal üzüyor.
Ukubet tıpkı çıkar yol değil. Milyonluk yatırımları eden insanlar, bunun arıtmasını da yapar.” diyerek konuştu. .