Malumat insanları, kaya yağan ayrımsız planet keşfetti

Uzayın bilinmezliklerini açığa yakalamak üzere çalışmalarına bitmeme fail bilgelik insanları, enteresan ayrımsız seyyare tayin etti. Eskimemiş keşfedilen K2-141b isimli seyyare, az çok sıra dışı özellikleriyle özen çekiyor. Yapılan açıklamalara göre keşfedilen gezegenin yüzeyi, okyanusu ve atmosferi kayalardan oluşuyor. Bu kayalar baran üzere gezegene yağıyor ve devasa denizlerde eriyor. K2-141b, yıldızına berenarı andıran olduğu üzere kütleçekimiyle kilitli durumda. Yani gezegenin üçte ikisi, sürekli olarak çağ ışığına maruz kalıyor.
Gezegenin şüpheli tarafındaki sıcaklıklar -200 santigrat derecenin altındayken, ışığı düzlük tarafı tahminî 3000 santigrat dereceye büyüklüğünde çıkıyor. Bu nedenle gezegendeki kayalar buharlaşıp uzun bire bir hava oluşturuyor. Olgun insanları ayrıca, gezegendeki rüzgarların patırtılı hızından henüz acul estiğini ortaya çıkardı.
Araştırmacılar, tezce bir anda Dünya’yla tıpkı büyüklükteki ama güneşine çokça daha andıran gezegendeki koşulları çakozlamak için bilgisayar simülasyonları kullandı. 200 çırağ yılından elan uzakta kâin planet, önceki kendisine 2018’dahi gözlemlense de için tek vukuf yoktu. Instagram: @eshteknoloji