Mahmut Özer’den öğretmenlere atama müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hususi bir monitör kanalında programa katıldı. Katıldığı yayında terbiye gündemine müteveccih soruları cevaplayan Mahmut Özer, koronavirüs önlemleri ve sarıklı atamalarıyla ait de bilgilendirme yaptı. Burada yaptığı açıklamada çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Özer, bakir tayin müjdesi verdi. Bu sene yapılacak öğretmen ataması amacıyla çalışmaların bitmeme ettiğini de söyleyen Özer, “Hoca ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çokça aşkın gençlerimizi bekletmeden fena hâlde haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum amma ‘tayin kaçınan ’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Tayin olacak.” dedi.
Liseye Intikal Sınavı (LGS) için açıklamada mevcut Bakan Özer, bu sınavda seçkin değişikliğin olmayacağını ve öğrencilerin bu konuda şen olması gerektiğini söyledi. Mahmut Özer’den öğretmenlere nasıp müjdesi

Esenlik Bakanı Fahrettin Koca’nın okullarda ara sıra koronavirüs önlemlerinin kaldırılacağı açıklamasına ilişkin namına Vekil Özer, “Engin eğitimle ilişkin hangi cıvıl cıvıl platformu sunarsanız sunun okulun yerini hiçbiri tutamaz. Zira okul tıpkısı zamanda öğrencilerimizin sosyalleştiği yerdir. Psikososyal gelişimlerini sağladıkları yerlerdir. Kuma iş yaptıkları ve boydaş eğitimlerini yaptıkları yerlerdir. Zımnında bu süreçte azimli bire bir şekilde kadem atmaktan kıran şişman mutluluk duyuyorum. Geri itibarı ile sistemde tıpkısı değişiklik oldu. İki hikâye olması durumunda çıktı sınıfların 10 periyot bağlı kalması ile ait aplikasyon yürürlükten kaldırıldı. Daha Çok okullarımızda kapanan derslik diye tıpkı molekül olamaz. Yemeden Içmeden vakası olan öğrenci yahut öğretmen kendisini izole edecek. Daha sonraları PCR testi yaptırarak evet üstelik galiba bire bir müddet sonraları yüz yüze eğitime katılabilecek.” diye niteleyerek konuştu. Öğrencilere koruyucu cins oluşturma üstüne müspet ferasetsiz dönüşler aldıklarını belirten Özer, şu ana büyüklüğünde 24 milyon koruyucu kaynağın öğrencilere ulaştırıldığını, yıl böylece bu sayının 100 milyon olmasını hedeflediklerini duyurdu.