Mahmut Özer: 855 bin derslikte karşı karşıya eğitime devam ediyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, değişik programları kapsamında Elazığ ’a geldi. Havaalanında iklim protokolü marifetiyle karşılanan Vekil Özer, ilk kendisine Bahçekapı İlkokulu’na geçti. Burada ekol yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler aracılığıyla karşılanan Nazır Özer, yapımı tamamlanan okul kütüphanesinin resmi açılışını yaptı. Vekil Özer henüz Elazığ Valiliğine geçti. Burada şeref defterini imzalayan Özer, açıklamalarda bulundu. Kararlı tıpkı şekilde yüz yüze eğitime bitmeme edildiğini nâkil Icra Vekili Özer, “Afiyet Bakanlığı mart ayı bakımından kurallarda mübayenet yaptı. Bundan Sonra okulların bahçesinde peçe kullanılmıyor. Hoppadak ekol içre peçe kullanılıyor. Bire Bir zamanda herhangi 1, 2 fenomen olduğu devir yüz yüze yetişek meydanlık vermiyoruz. Eğitim Bilimi sistemimizde bulunan 855 bin derslikte yüz yüze eğitime uzaklık vermeden eğitim bilimi öğretime bitmeme ediyoruz.
Bu 1,5 yıl aradan sonra cümle sarıklı ve öğrencilerimizle birlikte başardığımız çokça nazik aynı muvaffakiyet hikayesi. Cenabıhak ’a şükür 1,5 yıl aradan sonradan hiçbir eğitime uzaklık vermeden yüz yüze eğitime bitmeme ettik. Elazığ ’ımızdaki cemi öğretmenlerimize de haddinden fazla teşekkür ediyorum. Maskeyle ibret anlattılar. Tozlaşma oranı büyüklük ortalamasının haddinden fazla üstünde seyretti. Öğrencilerimize haddinden fazla teşekkürname ederim. Peçe ile ibret dinlediler. Velilerimize çokça teşekkür ederim. Okullarda çocuklara kurallara uyması noktasında daim bindi verdiler.
Muvaffakiyetli bir şekilde bu süreci bu noktaya getirdik. Bundan sonrada tek baskı olmadan bu dönemi bitireceğiz. Etraflı aradan sonra Elazığ ’dayız. Bugün valimiz, vekillerimiz, başkanlarımız ile gelişigüzel Elazığ ’bile eğitimin umumi resmine bakacağız. Kalitesi pekâlâ, bittabi iyileştirebiliriz. İhtiyaç noktasında yıpranmamış terbiye birimlerinin kurulması, alt bina ihtiyaçlarını ihya, ne okullara ihtiyacımız var kapsamında değerlendireceğiz.” diyerek konuştu. Icra Vekili Mahmut Özer ’e Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, SELIM Parti Elazığ Milletvekilleri Kavi Bulut ve Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Delimsirek Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Milli Terbiye Müdürü Mehmet Yiğit zevcelik etti.