LoL tutkunlarını üzen bili: En müstehap özellik kapatılıyor

Dünyanın sunu haddinden fazla oynanan çevrimiçi çokça oyunculu oyunu League of Legens’den, oyunseverleri üzecek benzeri olgun geldi. Oyunun içerisinde uzun yıllardan beri var olan ve rakip oyuncuların birlikte birbirleri ile iletişime geçmesini sağlayan umumi kardeş kardeş özelliği kullanılmamış yamayla birlikte kaldırılacak. Bu özelliğin kaldırılma nedeni adına ise son dönemde yarardan haddinden fazla beis yarattığını söyleyen oyunun geliştirici şirketi Riot Games, uzunca ayrımsız açıklama yayınladı. Bando içi dostane etkin olmaya bitmeme edecekken umumi sohbeti kapatarak kullanıcı deneyimlerini ölçeceklerini belirten van Doorn, insanların bu gelişmeden ahir tecrübeleri hakkındaki yorumlarına bakarak umumi sohbeti tekrar etken etmeyi düşünebileceklerini söyledi. Riot Games yoluyla yapılan açıklamada şu ifadelere saha verdi: “2021’de çizgi sistemleri konusundaki odağımızın çoğu AFK kalma ve bile bile beslemeLoL Genel Sohbeti kadar oynanış tabanlı davranışlarda olsa bile bu sene kalay ve hakaretin dahi her an büyüyen aynı ülkü haline geldiği yönünde geribildirimlerinizi duyduk. Bu sorunu halletmek için LoL ve Riot seviyesinde aşamalı tadilat üzerinde çalışıyoruz. Yakında göreceğiniz aynı direkt fark 11.21 Yaması’nda; eşleştirmeli sıralarda genel sohbeti devre dışı bırakıyoruz.”
“Genel arkadaşça takımlar beyninde ahenkli toplumsal etkileşimler ve şekerli atışmalara manzara olabilse de şu zaman zıt etkileşimler olumlu etkileşimlerden elan çok. Bu değişikliğin etkilerini sövme/taşlama ve ukubet sayıları üzerinden inceleyeceğiz ve direkt sizden alınan geribildirimlerle ve anketlerle yorumlayacağız.”
“Bu akıbet maddeden bahsetmişken, sövme ve hakaretlerin topluluk sohbetinde bile boy gösterdiğinin farkındayız ve genel sohbeti devre dışı bırakmanın bu namzet sataşmaların ağız ağıza önüne geçmeyeceğini biliyoruz. Ama mızıka sohbeti takımların öz zarfında ahenktar çalışmasında kebir ayrımsız yere topluluk, nedeniyle sağlayabileceği ayar birlikte çok elan fazla; bazı karşıt deneyimlere manzara olabilse dahi…”