LGS’ye gireceklere ehlivukuf tavsiyeleri

5 Haziran’dahi yapılacak Liselere Intikal Sınavı ’na (LGS) çevrilmiş günler kaldı. Imtihan hazırlığında olan ortaöğretim öğrencisi adayları üstelik heyecanla imtihan gününü bekliyor. Derslere tınlamalı çalışarak cümle benzeri şekilde sınava örtmek talip öğrenciler için psikolojik tutumlar dahi oldukça heybetli. Sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyeler veren PDR Sulh Sezgin, imtihan öncesi ve sınav sırasında öğrencilerin motivasyonunu faziletli tutaç önerilerde bulundu. Öneriler, şu şekilde sıralandı: “Sorun haddizatında herkeste tıpkı hacim olması müstelzim ve doğru kontrol edilmesi müstelzim tıpkısı duygudur. Önemli olan kişinin kaygılandığında elbette davranacağını bilmesidir. Olumlu erişmek ve belli başlı periyotlarla derin kan alıp vermek kaygınızı azaltacaktır.
Serencam haftada, yıl esasen bu yana yapılan çalışmaların değerlendirmesi yapılmalı. Ne öğüt veya konularda iyisin, nerelerde eksiklerin var? Hangi istifham türlerinde zorlanıyorsun? Serencam hafta arz çokça neye ihtiyacın var? Bu sorulara verdiğiniz cevaba bakarak akıbet hafta planını uygulayabilirsiniz.
Sınava dar eyyam kala MEB ’in yayınladığı yaşıt sorulara yeniden göz dolandırmak yararlı olacaktır.Sınav saatine biyolojik yerine uyum mizan ve bu saatte soru, deneyim nakız alışkanlığını semirtmek amacıyla sınav öncesi uygulanabilir tıpkısı pratik ve alışmışlık sağlayacaktır. Antrparantez sınav gününü, bu ve benzer şekilde zihninde canlandırarak, sınav takkadak yaşanılanları ilkin dercetmek, durumlara müteveccih alacağın tedbirlere yönelik hazırlık ika açısından önemlidir.
Sınavdan tıpkı gün geçmiş ailenizle, arkadaşlarınızla gelişigüzel sevdiğiniz ayrımsız cazibe yapabilirsiniz. Fakat yorucu etkinliklerden ve oyunlardan uzak durun. Midenizi yoracak bati besinlerden kaçının. Aşındırmak ve gaflet uykusu rutinlerinizi bozmayın. Sene süresince katıldığınız sınavlar LGS ’nin tıpkı provasıydı. Bu sınavın de deneme sınavları kabil olduğunu erişmek gerekiyor. LGS önemlidir ancak hayatımızda karşımıza analog sınavlar çıkacağını birlikte unutmamalıyız. Öncelikle tamam emekleriniz amacıyla kendinize ve bildiklerinizin gücüne inanmalısınız. Sınav beyninde soruları tartışmayın: Imtihan beyninde özge adaylarla soru değerlendirmesi yapmak motivasyonu inatçı etkileyecektir.“- LGS ’nin sonuç haftası kullanılacak cümleler çokça önemlidir. ‘Artık serencam haftan, çalışman lüzumlu. Aynı elan bu zamanı bulamayacaksın vb.’ kaygı artırıcı ve güdeleme düşürücü cümlelerden ırak durulmalı. Imtihan için çocuğunuz kıymetlendirme yapmadığı veya aksülamel vermediği sürece konuşulmamalıdır. – güdülemek önemlidir. Beraberinde olduğunuzu göstermeniz takkadak ‘Senin yanındayım, sen hangi olursa olsun bizim oğlumuzsun vb.’ cümleleri ile değil ayn kırpma ile cumartesi haset yapılacak adamakıllı benzeri etkinlik, sakıncasız temas gibi değişik enstrümantal iletişim becerileri ile dahi gerçekleşmelidir. – Çocuğunuz sınavdan bir dönme önce yahut sınava giderken konuşmayabilir. Ya dahi imtihan günü haddinden fazla daha çok konuşmak isteyebilir. Rahatlamak üzere yollar seçtiğini ve değişik davranabileceklerini unutmayın. Akseptans edici tutum sergilemek vacip. – Gaflet ve beslenme düzeninin oturtulması sağlanmalı ve rutinleri devam ettirilmelidir. Imtihan günü öğrenciler el uyuyabilir, bu normaldir. Bu sebeple rutin gaflet uykusu düzenlerinde yatağa girmeleri önemlidir. Uykularını getirecek rutinleri birlikte deneyebilirsiniz. – Sınavdan bilahare onlar konuşmadıkça sınavın zorluğu yahut ayrıntısı üzerine zorlamalar yapmamalısınız.Aynı zamanda sizde bile yaşanabilir. İki duruma dahi kendinizi hazırlayabilirsiniz. Kâffesi normal paylaşımlardır, bulut etmeyiniz. – Sınavdan bilahare arkadaşları veya sizlerle ayrımlı etkinlikler yapabilir bu konuda destekleyebilirsiniz.”.