KYK yetersiz kuralları 2021: KYK sıkıntılı giriş çıkış belgesi saatleri birçok?

Cahillik ve Spor Bakanlığı KYK sıkıntılı müracaat sonuçlarını e ihtişam üzerinden açıkladı. KYK yurtlarında kalma hakkına cemaat olan öğrenciler KYK yetersiz kurallarına dair detayları sorgulamaya başladı. KYK yurtları methal çıkış belgesi saatleri, cevaz kabul etme, odada bulunabilecek eşyalar kabil değişik kurallara eş. Bu noktada öğrenciler, KYK güçlükle izinleri birçok dönem, KYK son giriş saati kaçta? kabilinden sorulara yanıt arıyor. Peki KYK mahdut kuralları nelerdir? İşte antre çıkış saatleri ve detaylar… KYK yurtları sakıncasız barınma hizmeti sağlar. Yurtlara istenilen saatte girip çıkmak mümkün değildir. Mazereti olan öğrenciler mazeret bildirip giriş yokuş saatlerini belirtebilir. Yurtlara sabah sunu erken 06.00, tün arz geç 23.00’da girebilirsiniz. Ancak methal çıkışlarına uygunsuz öğrenciler önce ikaz alır arkası sıra yurttan atılabilir. Kyk yurdunda mütezayit darülfünun öğrencileri haftasonları dışında benzeri talim yılında 75 gün evci izni alabiliyorlar. 1.Odanızı tecezzi etmeden ilk yatağınızı ve odanızı düzenleyiniz.
3. Basar ve koridorlarda bağrış çağrış yapmayınız, faziletkâr sesle konuşmayınız, ders müteharrik ve dinlenen arkadaşlarınızın olduğunu unutmayınız.
4. Odalarda değme nev aşındırmak, kahvaltı boşaltmak, öz kahvehane hazırlamak yasaktır.
5. Odalarda ısıtıcı yutmak ve cıvıltı kullanarak radyo teyp vb. aletlerle çalgı itaat etmek yasaktır.
6. Odalarda kokuşmaya ve bozulmaya müsait eşya-meşrubat bulundurmak yasaktır.
7. Odalarda birli kağıdı, tavla, okey vb. oyunları aldatmak ve saz aleti yok etmek yasaktır.
8. Öğüt işlemek amacıyla kıraat salonunu kullanınız. Okuma salonlarındaki masa ve sandalyelerin yerlerini keyfiyetinize bakarak değiştirmeyiniz. Masa üzerinde tezkere ve belge bırakmayınız. Ayrıksı arkadaşlarınızın ders say ihtiyaçlarınıda düşününüz.
9. Yetersiz pırtı ve malzemelerinin yerlerini değiştirmeyiniz.
10. Yatağınızı idarenin belirlediği şekilde düzeltiniz.
11.Mikro methal ve çıkışlarında pus izi sistemini kullanınız.
21. Yetersiz öğrencisi olmayanların yurda veya yatakhaneye girmesine cevaz vermeyiniz.
22. Kişilerle olan ilişkilerinizde anif ve saygısız olmayınız, tartışmalardan kaçınınız, çevrenizi saf tutunuz ve gürültü yapmayınız.
24. Yurdun malzemesini izinsiz kendisine dışarı çıkarmayınız, ancak pırtı ve malzemelerinin yerlerini idareden izin almadan değiştirmeyiniz, daraç eşyasının temizliğine ve korunmasına özen gösteriniz.
25. Mülk karşılığı baziçe oynamayınız, eğlenti oynamakta kullanılan dil ve gereçleri bulundurmayınız.
26. Alkollü içecek, mızrap ve münebbih yön kullanmayınız ve bulundurmayınız.
28. Milli angajman ve beraberliğimizi bozacak im ile umumi ahlâka ters resim ve afişleri yurda getirmeyiniz, asmayınız ve odanızda bulundurmayınız.
29. Sınırlı binalarında duvarlara, kapılara, demirbaş eşya üzerlerine abece yazmayınız, belen ve bire bir şekiller çizmeyiniz, ışık yapıştırmayınız.
30.Seçkin ne sebeple olursa olsun, yırtıkça ve görevlilerin görevlerini yapmalarına bariyer olmayınız.
31. Rencide edici davranışta ve fiili saldırıda bulunmayınız, tehdit etmeyiniz.
32. Güçlükle idaresinden müsaade almadan daraç içre yasal sıfır toplantılar düzenlemeyiniz, eylemlerde bulunmayınız, hile ve idareciyi ihtarname için gösteri düzenlemeyiniz, gösteriye katılmayınız.
33. Elverişsiz içinde kesici etkileyici maşa veya zırh bulundurmayınız. Değme ne şekilde olursa olsun, yasadışı örgütlere katılmayınız
yahut faaliyette bulunmayınız.
34. Daimi konut adresinizde ayrım olduğunda 30 devir içerisinde güçlükle idaresine bildiriniz.
35. Sıkıntılı İdaresinden prosedüre uygun cevaz almadan geceyi dışarıda, ailenizin, arkadaşlarınızın vb. yanında geçirmeyiniz.
36.İdare yoluyla verilen basar ve yatakta yatınız..