Kütahya’da KADES’le 547 momentum olayı engellendi

Ilbay Mürtefi Çelik, Kadına Yönelik Süratli Uğraş İl Eş Güdüm, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’na reislik etti. Yılın akıbet toplantısında Kadına Müteveccih Savaş İl Gösteri Planı doğrultusunda kurumların 2022 yılı faaliyetleri değerlendirildi.

KADES uygulamasına 2022 yılında bin 71 ihbar geldiğini açıklanan Vali Mehabetli Polat, ihbarların tamamına gidildiğini, 524 ihbarın uydurma çıktığını söyledi. 547 kadının beklenen bir yol ve can kaybının KADES sebebiyle engellendiğine ilgi çekici Ilbay Polat, “Çabuk mesafeyi bire bir tuşa indiren, dünyanın emsal aldığı KADES uygulamasının tanıtımı, yaygınlaşması için çalışmalarımızı okunabilen sürdüreceğiz” dedi.

Ilbay Polat, çabukluk uygulayıcı evet üstelik aplikasyon ihtimali bulunan kişilerin takibi için İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen elektronik bilezik uygulaması çerçevesinde Kütahya’birlikte 6 vakanın takibinin sürdüğünü belirtti.

Kadına yönelik hızlı topyekün mücadelenin sağlanması üzere Ivinti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), Içtimai Hizmet Merkezleri (SHM) ve İl Müftülüğünce 129 terbiye düzenlendiğini belirten Ilbay Polat, eğitimlerde 127 bin 275 kişiye ulaşıldığını söyledi.

Şiddetin önlenmesinde adi yaşta farkındalığın oluşmasının önemine de değinen Ilbay Çelik, meslek öncesinden başlayarak seçme gözyaşı grubuna akıllıca eğitim planlamasıyla 30 anaokulu, 124 beş, 105 ortaokul, 66 lisede 6 bin 802 öğrenciyle yetişek ve farkındalık çalışmaları yapıldığını kaydetti. – KÜTAHYA