Kütahya’da etraf değeri tahminî 83 bin 783 TL olan metal ele geçirildi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Domaniç-Tavşanlı üzerinde uygulama noktasında “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan içerisinde 2 şüphelinin bulunduğu araçta 119,69 gram meydan değeri kestirmece 83.783 TL olan metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Edinilen ilgiye bakarak, Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Ofis Müdürlüğü ekiplerinin tayin etmiş olduğu anahtar ile Ö.K isimli şahsın Kütahya’ya uyuşturucu sevkiyatı yapacağı ve Tavşanlı ilçesi üzerinden geçeceği bilgisine ulaşıldı.

Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Domaniç-Tavşanlı üstünde kurulan uygulama noktasında “dur ihtarına uymayarak kaçmaya etkin aynasız erkek ekipler eliyle yakalandı.

Şüpheli şahsın komütatör içerisinden atmış olduğu 104,94 gram metamfetamin maddesi, şahsın arka aramasında pabuç içerisine saklamış olduğu, 14,75 gram metamfetamin toplamda 119,69 gram çevre değeri tahminî olarak 83.783 TL olan metamfetamin ele geçirildi. Açar içerisinde yapılan aramada ise, 1 sayı payp diye niteleyerek ifade edilen mekanizma ele geçirildi.

Şüpheli Ö.K isimli şahsa Eroin veya Uyaran Yön İmal ve Ticareti suçundan işlem başlatılırken, şalter içerisinde bulunan B.D isimli şahsın dosya çerçevesinde şahit olarak ifadesi alınacak. B.D isimli şahsa bağışlamak için eroin veya uyaran yön satın ahzetmek suçundan muamelat yapılarak serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Ö.K isimli eş işlemlerinin ardından adli makamlara irsal edilecek. – KÜTAHYA