Kütahya’da cidal mağdurları amacıyla yardım kampanyası

Kütahya’birlikte çekişme mağdurları üzere yardım kampanyası

KÜTAHYA – Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, uğraş mağdurlarına müteveccih ‘İyilik antipatik geçirmez’ sloganıyla müzaheret kampanya başlattıklarını anlatım etti.

Yenipazar, çarpışma mağdurlarının yaşadığı bölgede inceleme yaptıklarını ve orada hayatiyetli insanların kısık anlamda yardıma gerekseme duymaya bitmeme ettiklerini dile getirdi.

Yenipazar, ” Suriye’üstelik işlek insanlar beribenzer dünyada zaman içinde bulunduğumuz ahit diliminde insanlık adına genişlik tahakküm sınavı veriyorlar. Suriye’de zevalsiz bire bir içi cenk maatteessüf devam ediyor. 11 yılını tamamladı ve ümitle âdemiyet bu savaşın bitmesini istiyor. Amma maalesef Suriye’de iç harp bitmeme ediyor. Tabi bu devam ettiği müddetçe dahi orada hem babasız, hem kimsesiz, hem ihtiyaç sahibi insanların problemleri üstelik devam ediyor. Bu şita sıradan güçlü bire bir şita, dünyanın uğraşması gereken aynı derinti sıkıntı var. Dünyada eskimemiş savaş alanları ve eskimemiş problemler ortaya çıkıyor ve insanlar bunlarla uğraşırken var ola mevrut ve bitmeme fail problemleri, krizleri maatteessüf unutuyorlar. Suriye’ye şita acul ayrımsız şekilde geliyor ve Suriye’deki sokakta artmış, çadırlarda yaşamak zorunda ve ihtimal kısmi olarak az buçuk başını sokacak briket karı bulmuş, insanlar dünyadaki gayrı insanların yardımlarıyla hayatta kalıyorlar. Bizde bunu bildiğimizden, sonsuz olarak sahada olduğumuzdan etraf yeniden bu sene “İyilik Itici Geçirmez” sloganıyla bir kampanya başlattık. Suriye’da siktirici hayatını birden tezelden çıkmaz şartlarında sürdürmeye etkin insanlara ulaşmaya, onlara ekmek, ruba, ısınacak kömür götürmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda de bağışçılarımızın, iyicil kardeşlerimizin hele Suriye’yi gündemden çıkarmamalarını, Suriye’deki kardeşlerini, Suriye’deki insanları unutmamalarını istiyoruz. Zira Suriye’da tığ Türkiye insanı namına haddinden fazla fena hâlde işlemler yaptık. Oradaki ihtiyaç sahiplerine daima kalkan olmaya, elimizi onlara uzatmaya ve onların hayatta tutunabilecekleri tıpkısı dip olmaya çalıştık. Bu gayretimizi inşallah bitmeme ettirmek bizim insanlık, el birliği borcumuzdur diyerek düşünüyoruz ve ‘İyilik sevimsiz geçirmez’ kampanyamıza destek vermeye eksiksiz bağışçılarımızı nida ediyoruz” şeklinde konuştu.