Kütahya’da çarpışma mağdurları için arkalama kampanyası

Kütahya İHH İnsani Arkalama Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, uğraş mağdurlarına yönelik ‘İyilik sevimsiz geçirmez’ sloganıyla arkalama kampanya başlattıklarını tabir etti.

Yenipazar, cenk mağdurlarının yaşadığı bölgede tetkik yaptıklarını ve orada etkili insanların ağır sıklet anlamda yardıma gerekseme duymaya bitmeme ettiklerini dile getirdi.

Yenipazar, ” Suriye’da hararetli insanlar alelade dünyada bugün zarfında bulunduğumuz devir diliminde yabanlık adına yeryüzü zor sınavı veriyorlar. Suriye’bile sonsuz bire bir içi kavga maalesef bitmeme ediyor. 11 yılını tamamladı ve ümitle adamlık bu savaşın bitmesini istiyor. Ama maalesef Suriye’de iç harp devam ediyor. Bağımlı bu devam ettiği müddetçe dahi orada hem babasız, hem sahipsiz, hem gerekseme sahibi insanların problemleri de bitmeme ediyor. Bu şita sıradan kip bir şita, dünyanın uğraşması gereken tıpkısı sürü mesele var. Dünyada bakir cenk alanları ve eskimemiş problemler ortaya çıkıyor ve insanlar bunlarla uğraşırken var ola gelen ve devam eden problemleri, krizleri maatteessüf unutuyorlar. Suriye’ye şita çabuk bire bir şekilde geliyor ve Suriye’deki sokakta artmış, çadırlarda sürdürmek zorunda ve ihtimal bölümsel namına az buçuk başını sokacak briket ocak bulmuş, insanlar dünyadaki ayrıksı insanların yardımlarıyla hayatta kalıyorlar. Bizde bunu bildiğimizden, sonsuz kendisine sahada olduğumuzdan yağlık gene bu yıl “İyilik Antipatik Geçirmez” sloganıyla benzeri kampanya başlattık. Suriye’bile sıradan hayatını derhâl çabucak çıkmaz şartlarında sürdürmeye müteharrik insanlara ulaşmaya, onlara savmak, üst, ısınacak kömür götürmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda bile bağışçılarımızın, hayırhah kardeşlerimizin özellikle Suriye’yi gündemden çıkarmamalarını, Suriye’deki kardeşlerini, Suriye’deki insanları unutmamalarını istiyoruz. Zira Suriye’üstelik biz Türkiye insanı adına çokça pir amal yaptık. Oradaki ihtiyaç sahiplerine daim kollayıcı olmaya, elimizi onlara uzatmaya ve onların hayatta tutunabilecekleri bir dal olmaya çalıştık. Bu gayretimizi inşallah devam yol açmak bizim âdemiyet, el birliği borcumuzdur diye niteleyerek düşünüyoruz ve ‘İyilik soğuk geçirmez’ kampanyamıza destek vermeye kül bağışçılarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu. – KÜTAHYA