Kütahya Valiliği Gezici Güdeleme ve Yetişek Tırı, 22 bin çocuğun ayağına gitti

Kütahya Valiliği Gezici Güdeleme ve Eğitim Bilimi Tırı’nın 18 değişik ilde 22 bin çocuğa ulaştığını açıklanan Vali Yüce Çelik, “Kütahya’mızı anlatmaya, değerlerimizi çocuklarımızla buluşturmaya, onların gönüllerine dokunmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Kütahya Valiliğince başta dezavantajlı çocukları girmek için 81 ildeki bütün çocuklara algı hedefiyle hayata geçirilen Türkiye’nin geçmiş seyyah güdeleme ve yetişek tırı 2022 yılının akıbet etkinliğini Kütahya’da yaptı.

Vali Uca Polat, serencam etkinlikte çocukları bekâr bırakmadı. Kütahya Belediyesi önünde konuşlandırılan tırda çocuklarla aynı araya gelen Vali Polat, miniklerle baziçe oynadı, şarkılarına zevcelik etti.

Kütahya Valiliği Gezgin Motivasyon ve Yetişek Tırı’nın 18 farklı ilde 22 bin çocuğa ulaştığını açıklayan Vali Uca Polat, “Kütahya’mızın markası haline gelen motivasyon tırımız; Ankara’dan İzmir’e, Erzurum’dan Samsun’a, İstanbul’dan Denizli’ye, Uşak’a, Bursa’ya büyüklüğünde 18 farklı ilde 60 noktada 22 bin çocuğumuzun ayağına gitti. 22 bin yavru bizim üzere büyük benzeri suret. Onların dünyalarında benzeri hatıra gelmek ve görüş açısı sağlamak için mücadele ettik. Bu işe emek harcayan, çaba gösteren Nüfuz Ödül hocamız güdeleme tırımızın mimarı oldu. Emeği güzeşte herkese teşekkürname ediyorum” dedi.

“Misafirperverliğimizi cümle ülkemize anlatacağız”

Kütahya Valiliği Seyyar Motivasyon ve Terbiye Tırı’nın bildirme nazik amacının ilkin dezavantajlı doğmak üzere bütün çocukların gönüllerinde saha kazanmak ve hayatlarına gurup etmek olduğuna ilgi çekici Ilbay Polat, “Bunun yer asıl etkisi güler beniz. Çocuklarımız bundan sonraki süreçte de güler yüzle, eğlenerek öğrenmeye devam edecekler. Kütahya’mızın her değerini çocuklarımızla buluşturarak, misafirperverliğimizi bütün ülkemize anlatacağız” diye niteleyerek konuştu.

DPÜ Akademisyen Nüfuz Armağan ise, ” Dumlupınar’ı, Kütahya’yı anlattık hem dahi çocuklarımızın gönüllerine dokunduk. Rengarenk acun hazırladık. Biz esasen eğitimi Valimizin himayelerinde canlı ağıl getirdik ve çocuklarımızın ayağına büyüklüğünde giden tıpkı proje ortaya daha çok” ifadelerini kullandı.

Dallar için hazırlanan faal tırda DPÜ Öğretim Üyesi Erk Dürü eliyle çocuklara eğlendirirken öğreten eğitimler verildi. Ayrıntılar; us egzersizlerinden, çalışkan iletişime, makul kan almadan odaklanmaya arbede bir nice alanda zihnî ve bedensel gelişimine ulama sağlayacak oyunları Vali Mürtefi Çelik ile alay malay deneyimledi.

Vali Şanlı Polat daha sonradan Bakanlık onaylı Türkiye’üstelik önceki olan Kütahya Belediyesi Ruz Yavru Bakımevini konuşma etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı’nın haremlik ettiği ziyarette çocuklarla benzeri araya gelen Vali Çelik, miniklerle ahbapça ederek oyunlar oynadı. – KÜTAHYA