KUL askerlerinin İncirlik Üssü’nden çıkışına 12 sene sonraları cevaz verildi, Adana esnafının yüzü güldü

Adana’nın Sarıçam ilçesine tutkun İncirlik Mahallesi’nde, mevcut İncirlik Çekicilik Üssü’nde 2003 yılında ESIR, güvenlik gerekçesiyle askerlerinin nesep dışına çıkmasını kısıtlamıştı. 2011 yılında KÖLE askerlerinin hakikat dışarısına çıkması ağız ağıza yasaklandı. İncirlik’te kâin hediyelik kayıt, halı, spor aletleri, kuyumcu, lokanta ve cezerye kabil gelişim yerleri bulunan esnaf dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı.

12 YIL BILAHARE BİRÇOK İŞ YERİ YENİDEN AÇILDI

Aradan sabık 12 yılın arkası sıra, KUL askerlerinin tekrardan cins dışarısına çıkmasına izin verildi. 21 Eş Cumartesi haset, askerler 12 yılın arkası sıra köken dışarısına artık. Bölgedeki esnaf bu durumdan memnun kalırken mülga bir nice hareket yeri da tekrardan açılmaya başladı.

“ESNAFIMIZ GERİ DÖNÜYOR, YENİ ESNAFLARIMIZ ÜSTELIK VAR”

İncirlik Esnafları Kalkınma El Birliği ve Teavün Derneği Başkanı Şuayip Recebibeyi, İncirlik esnafının çarkıt günlerine dönmesi amacıyla iri uğraşlar verdiklerini belirterek, “Askerler 2011 yılından beri dışarı çıkmıyor.

KÖLE Adana Konsolosu Amanda Pilz ile görüşmelerimiz oldu. Kendisi bizi makamımızda mülakat etti. Kendileri bile ellerinden ne gelirse yapacaklarını söyledi ve görüşmelerimiz müspet geçti. Bununla bu arada Amerikalılar hariç çıkmaya başladı” dedi. Esnafın haddinden fazla bahtiyar olduğu söyleyen Recebibeyi, “Ülkeye döviz girecek. Gine eskisi gibi olmasını istiyoruz, herkesin bahtiyar olacağı şekilde. Kapanan dükkanlarımızın yüzdelik 30’undan fazlası açıldı. Açılmaya üstelik devam edecek. Esnafımız kafasız dönüyor, eskimemiş esnaflarımız üstelik var. Onlar girişimde bulunuyorlar meydan yarmak üzere” diye konuştu.

“ADANA’NIN BILDIRME FLAŞ YERLERİNDEN BİRİ”

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ile telefonda görüştüklerinde taleplerini ilettiklerini tamlayan Recebibeyi, şöyle devam etti; “Öğün, yaya kaldırımı tenvir kabilinden taleplerimizi olduğunu söyledik. Neticede dünyada Adana’nın nerede olduğunu sorsanız kimse bilmez amma İncirlik Çekicilik Üssü’nü sorsanız hem Adana’yı hem İncirlik’i bilir. Adana’nın en flaş yerlerinden biri. Turizm yeri olduğunu düşünüyoruz, buranın güzelleştirilmesini istiyoruz.”

“GELECEK YIL AİLELERİ ÜSTELIK GELDİĞİNDE CANLILIK ARTACAK”

38 yıldır İncirlik Mahallesi’nde halıcılık eden Nuriye Kayaç, “Bu hafta önceki çıkışlarından su oldu.

1985’den beri İncirlik’te halıcılık yapıyorum. 2002’den sonra İncirlik canlılığını yitirdi, birçok esnaf durdurmak zorunda kaldı. Demincek bin 200 Amerikalı personel var. Ati sene aileleri de geldiğinde henüz de neşelilik artacak. Demincek insanlar yavaş yavaş yersiz yerleri tutmaya başladı. bir iki ay büyüklüğünde hepsi açılır. Etrafta çıkan Amerikalılar’a ongun davranılsın. Esnaf namına mutluyuz, para kazanıyoruz, aksiyon yapıyoruz” dedi. beraber, Adana Büyükşehir Belediyesine mecbur ekiplerin, İncirlik Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde nöbet çalışmalarına başladığı gözlendi..