Koronavirüs nedeniyle baziçe indirmeleri kısıtlanabilir

Çin’bile ortaya sâdır ve şu sıralar Avrupa’de deli dolu olan koronavirüs salgını dolayısıyla birçok Avrupa ülkesinde, evden iş sistemi uygulanıyor. Ayrıca birçok âdem, karantina altında eğlenmek amacıyla evlerinden hariç çıkamıyor. Uzanım hakeza olunca, evdeki insanlar hem iş hem dahi coşku amacıyla internet platformlarını sıkça kullanmaya başladı. Ancak bu uzanım, dünya genelindeki internet trafiğinin yüzdelik 60’lara büyüklüğünde artmasına hastalık oldu. Bu nedenle internet hatlarının kötülük görmesini çelmek ve altyapının tıkanmaması amacıyla bir nice şeriklik, türlü önlemler kabul etmek zorunda kaldı. Söz Gelişi YouTube ve Instagram, varsayılan video kalitesini HD adına standart kalite (SD) namına ayarlamıştı.
Evden çıkamayan birçok internet kullanıcısı, mütenevvi oyunlara yönelmiş durumda. Söz Gelişi Steam, geçtiğimiz günlerde anlık 20 milyon etkin oyuncuyla yeni benzeri rekora imza atmıştı.Ayrıca, şirketin baziçe trafiği yüzdelik 400 oranında artım gösterdi. Antrparantez günümüzde piyasaya sâdır oyunların boyutu da hayli erdemli. Örneğin geçtiğimiz günlerde piyasaya sâdır Call of Duty: Warzone, 80GB boyutuyla ilgi çekmişti. Kapsam böyle olunca, oyun trafiği bile çok arttı.
Sony, Microsoft, Steam ve sair baziçe platformlarının, internet trafiğini budamak üzere baziçe indirmelerini kısıtlayabileceği söyleniyor. Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, bazı pazarlarda baziçe indirmelerinin kısıtlanabileceğini ve oyuncuların daha ağır sıklet benzeri şekilde oyunları indireceğini belirtti. Fakat bu uzanım, baziçe oynarken değme mesele yaratmayacak.