Konya’daki liseden Romanya’ya fırın ekipmanı ihracatı

Konya’daki Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Rum Lisesi yoluyla üretilen fırın ekipmanları, törenle Romanya’ya gönderildi.

Salgın döneminde maske makinesi ve maske üretimiyle başlayan sürecin devamında lazer itilaf makinesi, fikirli ev sistemleri ve CNC Routher cihazları üreterek, yaklaşık 81 ilde satışını gerçekleştiren sarıklı ve öğrenciler, ürettikleri fırın ekipmanlarını okulda planlı törenle Romanya’ya göndererek ihracata başladı.

Fırın ekipmanlarının yüklendiği ihracat tırını okul bahçesinden uğurlayan Konya Valisi Vahdettin Özkan, okulun yaptığı çalışmaların haddinden fazla kebir olduğunu belirterek, “Bire Bir eğitim kurumumuzun bu ihracatı gerçekleştiriyor olması yetişek yerine çok cesim ayrımsız gelişmedir.” ifadesini kullandı.

Proje koordinatörlüğü özne öğretmenler, törende, okulda robotik kodlama atölyeleri, elektronik beyin laboratuvarları, PLC ve Pnömatik kadar eğitim setlerinin üretildiği bilgisi paylaştı.

Programa İl Milli Yetişek Müdürü Gaye Yiğit, tören düzeni, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Okuldan konuya ait yapılan kayıtlı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının proje okullarından olan Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Ustalık Anadolu Lisesi’nin tescilli markası K-Tek’in zaman Romanya’ya ihracatın başlamasıyla Avrupa’bile dahi kullanılacağı, okulda üretilen ürünlerin az süresince olduğu kadar Avrupa pazarında de yerini alacağı bildirildi.

Romanya’ya konfirmasyon yapılmak üzere Konya’dan sevkiyatı yapılan ürünlerin ardı sıra sair ülkelerle birlikte görüşmelerin bitmeme ettiği, sektörle teşrikimesai yapılarak göz ve âdemiyet yararına yeniliklerin süreceği belirtildi.