Konya’da karısını öldüren maznun karşı ağırlaştırılmış müebbet delik istemi

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde, tartıştığı eşini silahla öldüren, kayınpederi, kayınvalidesi ve eşinin babaannesini üstelik yaralayan sanığın, “yakın akrabayı bilerek katil” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, eşinin akrabalarına cebin “kasten öldürmeye adım” suçundan 3 kere 15 yıla büyüklüğünde hapisle cezalandırılması istendi.

Konya 1. Ağırbaşlı Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, mevkuf sanık Ahmet Rufai Ünver ile müştekiler ve yan avukatları katıldı.

Duruşmada şahit adına dinlenen sanığın kızı B.Ü, olay tarihinde dedesinin kalay etmesi üzerine babasının belindeki tabancayı çıkarıp kötü ettiğini anlattı.

Babasının annesini cani amacı taşımadığını savunan B.Ü, “Annemin dedemin önüne akıllıca atladığını gördüm. Babamın kolundan tutarak yapmamasını söyledim. Babam durdu ve dedemin yanına gitti, ‘Beğendin mi yaptığını’ dedi. Yengeme ambulansı aramasını söyledi. Biz de gine arabaya binerek eve gittik.” ifadelerini kullandı.

Müşteki vekili ise tanığın ifadelerinde çelişki olduğunu ve kazara konuştuğunu savundu.

Maktul Nuriye Ünver’in olayda yaralanan babası Abdullah A. sanığın en yoğun şekilde cezalandırılmasını istedi.

İddia makamının duruşmada açıkladığı mütalaasında, şunlara yer verildi:

“Olay günü maktul ve sanığın telefonda tartıştıkları, maktulün babasının evine gittiğini, bunun üstüne sanığın de maktulün babasının evine geldiği, üzerinde taşıdığı tabancayla maktule ve müştekilere ateş ettiği, kurşunların eski etmesiyle Nuriye’nin öldüğü, müştekiler Abdullah ve Nebahat’in dirimlik acı geçirecek, Hüsniye’nin ise gösterişsiz tıbbi müdahale ile iyileşemeyecek şekilde yaralandıkları, sanığın maktule cebin ‘andıran akrabayı isteyerek öldürme’ ve müştekilere müteveccih ‘bilerek öldürmeye adım’ suçlarını işlediği tam dosya kapsamından anlaşılmıştır.”

Sanığın, “yakın akrabayı bilerek cani” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle, eşinin akrabalarını “bile bile öldürmeye adım” suçundan 3 posta 15 yıla büyüklüğünde hapisle cezalandırılması kâm edildi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına değişmeyen vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi üzere duruşmayı erteledi.

Karabağ Mahallesi’nde 29 Ilk Teşrin 2021’de eşi Ahmet Rufai Ünver (33) ile tartışan Nuriye Ünver babasının evine gitmişti. Ahmet Rufai Ünver, tabancayla eşi Nuriye Ünver, kayınpederi Abdullah A. (57), kayınvalidesi Raziye A. ve eşinin babaannesi Nebahat A’yı (76) yaralamış, Nuriye Ünver otama gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.