Kontratlı sarıklı ünsüz göçüşmesi başvuruları hangi ant? 2021 âdem durumu tayin referans tarihleri

Milli Yetişek Bakanlığı (MEB), resmi eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak görev eden eşlerin sülale birlikteliğine merbut iller arası ünsüz göçüşmesi başvuruları karşı açıklamada bulundu. MEB, yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin mazerete ilişkin iller arası nasıp talepleri üzere tarih verdi.  Bu gelişmenin peşi sıra gelişigüzel ikisi dahi sözleşmeli hoca olan eşler, ”Eş durumu nasıp başvuruları ne ahit başlayacak?” sorusuna cevap aramaya başladı. Evet sözleşmeli sarıklı göçüşme başvuruları hangi ahit başlıyor? 2021 MEB herif durumu atama sonuçları hangi zaman açıklanacak? İşte MEBBİS yer değiştirme başvuru ekranı ve sonuç tarihi… Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konuya ilişik yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bakanlığımız şeklî eğitim kurumlarında gelişigüzel ikisi da sözleşmeli yerine görev özne hoca eşlerin, karı birlikteliğine bağlı kendisine iller arası metatez işlemleri için 3-7 Ilkgüz 2021 tarihleri ortada başvurular alınacak, atamalar 10 Eylül 2021 tarihinde sonuçlandırılacaktır.”
Başvuruda bulunabilmek için göçüşme işlemlerinin sonuçlanacağı 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla Bakanlığımız biçimsel eğitim bilimi kurumlarında 652 sınırlanmış Yasa Mesabesinde Kararnamenin ekleme 4 üncü maddesi kapsamında yer birkaç ayrımsız sene kontratlı sarıklı adına fariza işlenmiş olması gerekmektedir. Eşlerden birinin 10 Ilkgüz 2021 tarihi bakımından üç almanak çalışma süresini tamamlayacak olması nedenine mecbur olarak hoca kadrosuna atanacak olması durumunda seçme iki koca bile bu kapsamda başvuruda bulunamayacaktır. Rastgele ikisi bile 10 Ilkgüz 2021 tarihi bakımından inikat gereği tıpkı yıl sözleşmelilik süresini tümler/tamamlayacak eşlerin, düğme olarak metatez başvurusunda bulunmaları zorunludur. Bu durumda olan eşlerden birinin başvuruda bulunmaması halinde ayrıksı eşin başvurusu dikkate alınmayacaktır. Askerlik ve mevlit sonrası cevaz nedenlerine ilişkin kendisine sözleşmesi feshedilen öğretmenlerden 30 Eylül 2021 tarihine büyüklüğünde görevine başlayacağını belgelendirenler, farklı şartları de taşımaları kaydıyla bu kapsamda ünsüz göçüşmesi başvurusunda bulunabilecektir. Bu doğrultuda yer değişikliği yapılanlardan sunu geç 4 Ilk Teşrin 2021 tarihine büyüklüğünde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.
Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre 3-7 Eylül 2021 tarihleri arasında başvuruları alınacak olan kontratlı sarıklı çiftlerin iller arası nasıp taleplerine ilişik kıymetlendirme, 10 Eylül 2021 tarihinde sonuçlandırılacak ve duyurulacak.